Fehérjés-mandulás teasütemény a hűvösebb, melankolikus napok megédesítésére!

Mandulával változatos és nagyon finom édességeket lehet készíteni, kiváló sütési alapanyag. Diétában sem kell nélkülözni, kiváló esszenciális zsírsav- valamint E-vitamin természetes forrása. Használjuk fel most egy jó kis fehérjés teasütemény receptben.

Mandula

Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • 2 tojásfehérje
  • 1 kis doboz görög joghurt
  • mandulaaroma
  • 2-3 ek. víz
  • 1 ek. kókuszolaj
  • 100 g őrölt mandula
  • 50 g lenmagőrlemény
  • 60 g vaníliás fehérjepor
  • 2 tk. sütőpor
  • édesítő tetszőleges mennyiségben
  • 1 citrom reszelt héja
  • mandulaszeletek a dekorációhoz

Mandulás teasütemény

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

A száraz és nedves összetevőket keverd el külön-külön. Miután megvagy vele óvatosan forgasd össze a kettőt. Keverd addig, amíg el nem vegyülnek a hozzávalók egymással.

Egy őzgerincsütőt olajozz ki – vagy bármilyen hasonló sütőformát használhatsz – majd öntsd bele a tésztát.

Szórd meg mandulaszeletekkel és tedd a sütőbe 25-30 percre.

Miután kész, borítsd ki a sütőformából és vágd fel vékony szeletekre. Fogyaszthatod melegen vagy akár másnap is. A tetejét akár megszórhatod egy kis őrölt eritrittel is.

Tápérték:
174 kcal, 17 g fehérje, 60 g szénhidrát, 10 g zsír (amiből mindössze 2 g telített zsírsav)

mandulas_feherje_suti

Nagy Csilla

Nagy Csilla

A Peak főszerkesztője vagyok, részt veszek a termékfejlesztésekben és projektvezetőként a különbőző feladatokban. Korábban fitnesz modellként indultam versenyeken, már már ugyan a versenyzéssel felhagytam, de az egészséges életmód így is az életem részét képezi.
Nagy Csilla
Termékek a Peak Shop kínálatából!
Hozzászólások

Fontos a véleményed! Itt vagyunk, ha van kérdésed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Hozzászólás elküldése előtt kérled add meg a helyes számot *