-+=
Olvasási idő: 3 perc

Egy menyasszonyi ruha szalon tulajdonosa, anyuka, és diétás gasztroblogger, ő Schmidt-Fekete Ildikó. Amikor belevágott az életmódváltásba, elsődlegesen a plusz kilókat akarta leadni. Időközben azonban azon kapta magát, hogy több energiája lett, és szinte a kamaszkora óta szedett pulzuscsökkentőt is sikerült elhagynia. Rájött, hogy nyilván nagyon fontos a kinézet, de a fittség és az egészség még értékesebbek. Aztán egyszer csak azon kapta magát, hogy blogot is indított. Egyszerűen ki akarta élni a kreativitását, és meg akarta osztani a tapasztalatait.

Beszéljünk először pár szót arról, hogy mi lenne az az 5 aranyszabály, amit követve bárki rá tud lépni az egészséges életmódra?

1.Csak az vágjon bele az életmód váltásba, aki valóban szeretne változtatni és a sikerért kész megküzdeni. Hiszen nem könnyű egyik-napról a másikra megváltoztatni az életünk, csak az tudja sikerrel venni az akadályokat, aki valóban hisz abban, amit csinál.

2. Ne halogassuk a kezdést, ha biztosan szeretnénk, vágjunk bele azonnal. Lehet az elején nem lesz minden tökéletes, de ha valóban akarjuk és mindent megteszünk érte, majd minden összeáll

3. Egészséges táplálkozás és sport élethossziglan! Ehhez csakis szakemberek segítségét, véleményét érdemes megfogadni. Mivel az egészségünk a tét, csak bevált módszerekben bízom.

4. Soha nem szabad megelégedni a pillanatnyi sikerrel, folyamatosan új célokat kell kitűzni. A folyamatos fejlődés létfontosságú.

33,5% OFF mindenre a Peakshopban! Kezd az ÚJ évet, még egészségesebben, a Peakkel!

5. Ehhez szorosan kapcsolódik az utolsó pont, a folyamatos tanulás. Amiért én különösen szeretem a Bajnokok Programot, az a tanulás, hogy időközben sok tudásra tettem szeret a témában, sokat olvashatok a miértekről, a legújabb kutatásokról.

Saját oldalad van, amin közzéteszed a receptjeidet. Mi indított, mozgatott abba az irányba, hogy ennyi feladat mellett még ezt a plusz munkát is felvállald?

Az igazat megvallva, mielőtt belevágtam volna a Bajnokok Programba, sütöttem-főztem a családnak, de csak azért, mert elvárták tőlem. Sokkal jobban szerettem enni, mint főzni. Amikor életmódot váltottam, a családom nagyon idegenkedett az új hozzávalóktól, saját magamnak kellett főznöm, nem számíthattam a főzni szerető családtagokra. Idővel azt vettem észre, hogy egy finom, de egészséges süti kikísérletezésében kiélhetem a kreativitásom, teljesen kikapcsol.

A Facebook oldalamon először süti recepteket gyűjtöttem, mert az édességről semmiképp nem szerettem volna lemondani. Aztán egyre több péksütemény, gyors főétel recept is felkerült. Kategorizálva vannak a receptek, így amikor nincs ötletem mit főzzek, vagy épp nem szeretnék valami újdonságot kipróbálni, tudok válogatni a finomságok közül. A kezdetekkor magam miatt hoztam létre a blogot, de örülök, ha mások is kipróbálják a recepteket és még inspirálóbb, ha nekik is ízlik az adott étel. Egyre több követője van az oldalnak, ami szintén motivál az újabb receptek kikísérletezésére.

Hogyan indíts diétás gasztroblogot?

1.Szenvedélyesen szeress enni, még akkor is, ha a sütés-főzés nem annyira megy. Egyrészt majd belejössz, másrészt jóval emberibb, ha közzéteszed kezdeti kis bakijaidat is, és a közönséged veled együtt fejlődik.

2. Honnan lesznek követőid? A követőtábor garantált. Ha diétázik valaki, tuti a sütirecepteket nézegeti, ha kezdő háziasszony, a neten talál legkönnyebben segítséget. A konyhatündérek innen fejlesztik a tudásukat, az elfoglalt vezető beosztású emberek pedig itt találnak legkönnyebben gyorsan elkészíthető 5 perces recepteket.

3. Ha már diétás blogban gondolkodsz, az a minimum, hogy néhány alapvető dologgal tisztába legyél, és ne kövesd el azt az alapvető hibát, hogy diétásnak állítasz be egy banánból, olvasztott csokiból készített édességet csak azért, mert nincs benne  finomított liszt.

Bizony, női magazinok visszatérő baklövése… és a legfontosabb-csak őszintén, szenvedéllyel, élet közeli történetekkel tarkítva, és garantált a siker!

gasztroblog

diétás gasztroblog

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.