-+=
Olvasási idő: 2 perc

Én személy szerint oda vagyok a levesekért, lehet tél vagy nyár nálam nagyon gyakori étel.
Amire viszont kimondottan odafigyelek, hogy maga a leves önálló főétel legyen, utána nem következik “a második”.
Ahogy például az evés közbeni ivás, úgy a levesek és főételek közvetlen egymás utáni fogyasztása se javasolt.

Egyrészt a leves önmagában is tágítja gyomrot, hát még ha utána is lecsusszan egy adag étel. Ha hosszú távon, gyakran így étkezünk akkor bizony feneketlen kút lehet a gyomrunk 🙂

Másrészt ha evés közben iszunk, az emésztőenzimek hígulnak, ezzel is megnehezítve az emésztési folyamatot.
Így ha már leves az legyen kiadós és minél tápanyag gazdagabb FŐÉTEL, mint amilyen ez a tárkonyos raguleves is.

33% OFF az Őszi Életerődért! + akár Ingyenes kiszállítás! Le a betegségekkel!



Csirkemell helyett most vega húsgombóc került bele, ami összesen 5 perc alatt el is készül és valami isteni finom!

Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 30 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
A leveshez
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 közepes répa
  • 1 kisebb fehérrépa
  • 3 közepes krumpli
  • 2 marék zöldbab fagyasztott
  • 2 marék borsó fagyasztott
  • 50 g zeller
  • Fél csokor petrezselyem
  • 1 ek tárkony szárított
  • Só,bors.majoranna ízlés szerint
  • 1,5 l víz vagy alaplé
  • 2 dl rizstejszín
A gombóchoz
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 30 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
A leveshez
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 közepes répa
  • 1 kisebb fehérrépa
  • 3 közepes krumpli
  • 2 marék zöldbab fagyasztott
  • 2 marék borsó fagyasztott
  • 50 g zeller
  • Fél csokor petrezselyem
  • 1 ek tárkony szárított
  • Só,bors.majoranna ízlés szerint
  • 1,5 l víz vagy alaplé
  • 2 dl rizstejszín
A gombóchoz
Elkészítés
  1. A leveshez előkészítjük a zöldségeket. A hagymát apróra vágjuk, a répákat felkarikázzuk, a zellert kisebb, a krumplit nagyobb kockákra vágjuk.
  2. A hagymát pici zsiradékon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a répákat, zellert és 2-3 percig így pirítjuk.
  3. Felöntjük az 1,5 l vízzel vagy alaplével, hozzáadjuk a fűszereket és a krumplit, lefedjük és körülbelül 10 percig főzzük, de közben nézegessük a burgonyát mert nagyon más 1-1 krumpli puhulási ideje. Mikor már félig jó akkor tegyük hozzá a borsót, a babot és főzzük további 5-10 percig (ameddig ezek is megpuhulnak).
  4. A fasírtporhoz hozzáadjuk a vizet és jól elkeverjük. Én apróbb gombócokat formáztam belőle (15 db). Mikor megpuhult az összes zöldség, a leveshez adjuk a gombócokat és addig főzzük amíg fel nem jönnek a víz tetejére. (2-3 perc)
  5. A rizstejszínhez adunk 1 merőkanállal a leves levéből, elkeverjük és így mehet vissza a levesbe. Ízesíthetjük egy kevés citromlével, ecettel vagy tárkonyecettel. (Én másfél evőkanál citromlevet tettem bele) Pár percig még fűzzük, hogy összeérjenek az ízek és készen is vagyunk.

Leves

Raguleves

Hogyan lehetsz gyönyörű, fitnesz anyuka a gyermekeid mellett? Töltsd le INGYEN a felkészítő terved!