A „piros pöttyös az igazi”! Mondhatnád akkor, ha nem folytatnál diétás életmódot és nem lenne fontos, hogy amit eszel, az ne látszódjon meg az alakodon. Legalábbis ne negatív irányba! Aggodalomra semmi ok, erre a túró rudira bátran tekinthetsz az igaziként!
Túró rudi
Hozzávalók, amiket be kell szerezned:
- 250 gramm sovány túró
- 100 gramm vaníliás vagy tejszínes pudingpor
- 1 tábla (100 gramm) 70%-os étcsoki, esetleg light csokiszósz
- eritrit, Dia Wellness cukorhelyettesítő ízlés szerint
- némi víz a masszához és a pudingporhoz
- 2 ek. light vaj vagy kókuszzsír
Túró rudi recept
Így készítsd el:
1. A túrót alaposan törd át villával. A pudingport főzd össze vízzel, majd jól keverd a túróba. Tedd be a hűtőbe, hogy összeálljon. Ha túl lágy a massza, keverj bele egy kis zabkorpát vagy finomra darált zabpelyhet!
2. Egy óra múlva vedd ki a hűtőből, formálj belőle rudakat. Kb. 1 órára tedd be a mélyhűtőbe (vigyázz, ne fagyjanak meg nagyon!).
3. A rudi alapokat vedd ki a mélyhűtőből. Mikróban az étcsokit olvaszd fel 2 evőkanál sima vajjal. Ha a csokiszósszal készíted, melegítsd fel kicsit.
4. A még fagyott rudakat mártsd meg csokiban, villával alányúlva óvatosan vedd ki, majd tedd olajozott alufóliával bélelt tálcára. Az elkészült műveket tedd a hűtőbe.
Készíthetsz ízesített túró rudit is, ekkor a puding helyett válassz valamilyen túróhoz illő gyümölcsös, cukormentes dzsemet (eper, sárgabarack, málna), és azt keverd hozzá. Keverhetsz hozzá aszalt gyümölcsöt is.
Tipp: ha még magasabb fehérjetartalmú túró rudit készítenél, akkor puding helyett fehérjeport is használhatsz!
Na ugye, hogy nem is kell neked az a piros pöttyös?