Egy igazi téli pohárkrém receptjét osztom most meg veled, amiben a mézeskalács, a sült alma és a mogyoró ízvilága keveredik. Mindez egy cukormentes, zsírszegény és magas fehérjetartalmú desszert, vagy ünnepi uzsonna formájában!
Hozzávalók:
- pár szem egészséges mézeskalács vagy más keksz, vagy zabpehely + édesítő + mézeskalács fűszer
- 1 adag mogyorós fehérjepor (Micellar Casein)
- ½ doboz (125 g) sovány krémtúró
- 1 kisebb alma
- édesítő és fahéj, vagy mézeskalács fűszer ízlés szerint
- pár szem törökmogyoró
Elkészítés:
Az almát hámozd meg, kockázd fel, szórd meg édesítővel és fahéjjal, majd egy pici vizet aláöntve mikróban főzd meg. Akkor jó, ha finom, sültalma illatú almadarabkás szószt kapsz.
A túrót keverd össze a fehérjeporral és egy kis vízzel.
Ez után már csak az összeállítás van hátra: egy desszertes pohárka aljára tegyél pár kanál túrókrémet, erre összetört mézeskalácsot, majd jöhet az alma és így tovább. A tetejére alma kerüljön, díszítésnek pedig egy pici mézeskalácsforma és pár szem mogyoró.
A sütihez van egy szuper zablisztes-fehérjeporos receptem, hamarosan ezt is megosztom, de bármilyen cukormentes/diétás keksz megfelel, ha pedig nincs ilyened, vagy gyorsan szeretnéd elkészíteni a desszertet, egyszerűen keverj össze egy kis zabpelyhet mézeskalácsfűszerrel és édesítővel és ezt rétegezd a túró és az alma közé. Akár darált mogyoródarabkákat is keverhetsz bele. 😉
Hűtőben hagyd legalább fél napig, hogy a keksz, vagy zab megpuhuljon és összeérjenek az ízek.
A receptben megadott mennyiség egy egész étkezésre elegendő (mondjuk tízóraira vagy uzsonnára), ezért ha desszertnek szánod, kisebb pohárkákba adagold.