-+=
Olvasási idő: 2 perc

Itt a tavasz, már nem vágyunk annyira a nehéz eltelítő fogásokra. Azt bizonyára Te is tudod, hogy a gabonafélék mellett a hüvelyesek is milyen jó, komplex szénhidrátforrások, azzal viszont lehet nem vagy még tisztában, hogy a mungóbabnak, milyen pozitív hatása van a szervezetre.

Amellett, hogy mint a legtöbb hüvelyesnek, viszonylag magas a fehérjetartalma, kiváló magnéziumforrás. Mivel alacsony a glikémiás indexe, ezért IR-s és cukorbetegek is bátran fogyaszthatják, a fogyókúrázóknak pedig segít, hogy még tovább jóllakottan érezzék magukat. Csökkenti a máj-, gyomor-, vastagbél és méhnyakrák kockázatát is, úgy, hogy a szervezetben elősegíti a butirát nevű rákellenes anyag termelődését.

Ezek után pedig jöjjön a recept!

Hozzávalók (6-8 adaghoz):

1+1 most 3! Bármit bármivel kombinálhatsz! + Ajándék peak szakácskönyv ebook 2.990Ft értékben!

  • kb. 20 dkg mungóbab (felhasználás előtt érdemes beáztatni)
  • 4 retek
  • 2 paradicsom
  • 1 fél kígyóuborka
  • 1 fél fej lilahagyma
  • 1 zöldpaprika
  • 3 evőkanál MCT olaj (ha nincs lenmagolajjal is helyettesíthető)
  • 1 evőkanál mustár
  • fél citrom leve
  • +fűszerek

Elkészítés:

Sós, kicsit szódabikarbónás vízben főzzük puhára a mungóbabot.

Közben vágjuk a hagymát igazán apróra a többi zöldséget, pedig tetszőleges nagyságúra.

Készítsük el az öntetet: keverjük össze az MCT olajat és a mustárt, hígítsuk a fél citrom levével. Ha nagyon szereted a savanykás ízeket, mehet bele egy egész. Tetszőlegesen fűszerezzük az öntetet. A saláta fűszerezése akkor lesz megfelelő, ha önmagában az öntetet megkóstolva túl intenzív ízűnek találjuk.

Amikor a mungóbab megfőtt – kb. 15 perc, szűrjük le és még melegen keverjük össze az öntettel és a zöldségekkel.

Hagyjuk kb. 10-30 percet összeérni, de akár egy éjszakát pihenhet is a hűtőben és szobahőmérsékleten tálaljuk.

mungóbab

mungóbab saláta

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.