Idén először a Szeptemberfeszten is találkozhatsz velünk. 3 nap, melynek során megkóstolhatod és meg is vásárolhatod Magyarország első fehérjefagyiját, a Fit fagyit , amit bátran beilleszthetsz a diétádba, nem kell attól félned, hogy tönkreteszed vele a fogyókúrádat, az alakod maximális biztonságban lesz! De a lényeg: hogyan nyerjük meg a pörköltfőző versenyt?
Kérdésed van az edzéssel, az étrenddel vagy a táplálékkiegészítők használatával kapcsolatban? Gyere el szeptember 5-7. között a Népligetbe, keresd meg a Peak standot az Egészségligetben és kérdezz bátran!
Diétás pörkölt
Még soha sem főztünk diétás pörköltöt bográcsban! Kellene egy kis segítség. 🙂 Mielőtt a nagyközönség elé állunk ezzel az ötlettel, hatalmas segítség lenne, ha megosztanád velünk a gondolataidat. Hogyan nyerjünk?
Diétás ételekkel igen nehéz tarolni, hiszen mindenki más NEM diétás pörköltöt fog főzni. Nekünk nyernünk kell. Mondd el, hogy csináljuk?
Diétás pörköltfőző verseny
Még van 3 hetünk kísérletezni. Teljesen egyértelmű, hogy a “light” Peak pörkölt E-Z coat olajspray és MCT olaj alapon készül. De mit csináljunk még, hogy finom legyen, ám diétás? 4-en leszünk a csapatban.
Írd meg a kommentben! Nehogy leégjünk :)! Szükségünk van Rád! Minden tipp aranyat ér!
Írj! Írjatok a kommentbe! HELP! 🙂 És gyere el drukkolni. Nem maradhatunk alul! 🙂
Hozzászólások
Eddigi hozzászólások a "Diétás pörköltfőző verseny? Együtt nyerjünk! HELP!" című cikkhezIde várjuk a bográcsban történő diétás pörköltfőző versenyhez a tippjeidet. Ne hagyd, hogy leégjünk!
Szerintem a hús minősége lényeges, egy bográcsos kaja, ne legyen már csirke, vagy pulykamellből. Ha tudtok szerezzetek be szarvas húst, az tuti nyerő a megfelelő fűszerezéssel. Mivel ő csak a réten legelt, így mindenféle tápoktól mentes. Zsír helyett, gondolom kókuszzsír. A többi, mint egy normál pörinél, picit csíphet is, vadpörköltnek kötelező 😀 !
Zöldbab pörkölt. (hasonlóan mint a húsból )
Mosott,héjas krumplit alufóliába tekerni,a
bogrács alatt a parázsban megsütni.Esetleg
rácson….Sok sikert!!!
Úhh köszi!!! Szuper ötletek! A sültkrumpli illat befolyásolhatja a bírákat 🙂 Naaa? Milyen jót küldtél Csabi? Kössz!
Inkább főzzetek alkoholmentes pálinkát! Garantált első helyezés!
Köszönjük nagyszikszó! 🙂
Fit pörkölt?!?! Nah az szép lesz….! 🙂
Próbáltam nézelődni,azt már megtaláltam hogy MÁS csapat már próbálkozott ilyennel: XXXXXXXX
a másik pedig hús nélküli,szal az meg szerintem annyira nem mondható pörköltnek:
igazából jó pár diétás pörkölt cikket találtam fönt,viszont fogalmam sincs melyik lehet segítségül,hiszen gondolom Nektek már van egy alap kiinduló pont amin elindultatok….
Köszi Illés. Azért a MÁÁÁS csapat pörköltjénél többre vágyunk.
Csináljuk!
Szió!Én boldogan segìtenék a főzésben 😉 mehetek?
Tényleg Évi? 🙂 Nem tudom, lehet hogy IGEN! Akkor megkérdezem! :)) Nevezni kellett meg minden, de megkérdezem gyereee!
Valami halas megoldás is lehetne 😉 agyalok …
Igen, akár halas megoldás sem lenne rossz. Bár kevésbé ismert, mint pörkölt alapanyag 😀 Vadhúsok is jöhetnek bátran.
Az biztos hogy RENGETEG hagyma kell és igazi termelői pirospaprika. Csontot is főzzétek bele, és ne csirkéből, inkább marhából , bárányból , nyúlból vagy kecskéből legyen.
Kösz! Úhh szuper ötletek!
Vettem Kati! oké!
Szerintem a jack link’s beef jerky jó választás lenne.
Úgy ahogy druszám már írta a burgonyára, a csirkemellet is fel lehet szelni egyen, 50g-os darabokra, majd nagyon minimális fűszersóval meghinteni, szépen körbefújni EZ Coat-tal, majd alufólia és rácsra fel. Főzve nagyon kiszáradna, így viszont megőrzi a saját levét, szívja a vajaromás olajat és kellemes állagú könnyen ehető marad.
A pörköltalapnál is mehetne az EZ Coat rendesen, valamint a zöldségekre is. Amint bekerülnek a kicsomagolt husik a pörköltbe (legvégén…), már külön sót sem kell beletenni (szerintem, habár én nem sózok semmit…). Hajrá!
Úhh köszi CSabi! Itt jegyzetelünk, nagyon jókat mondtok.
Én már kipróbáltam és nagyon ízes lett.tehát csak termelői igazi alap anyagot használjatok. Én sertés combból csináltam.Közepes méretűre vágtam a húst és kókusz olajon a bográcsban megfuttattam(pirítottam, úgy , hogy pörkös legyen a hús. Kivettem egy szűrő kanál segítségével és utána tettem bele a hagymát paprikát kevés paradicsomot (ne legyen lecsós ize , épp hogy csak az a kevés pluszt adja a végén az ízéhez) hazai fűszerek (bors, só, pirospaprika fél hegyes erős)ha ezek engedtek levet beleraktam a pirított húst és összefőztem ja és adtam hozzá saját készítésű vegetát (répa paszternák,lestyán,zeller,karalábé,petrezselyem ..leszárítva , lereszelve ) ebből 1 csapott evőkanállal 2 kg húshoz.vízet nem adtam hozzá, és mindenkinek nagyon ízlet, pedig nálunk igazán hús kedvelő és a magyaros ízeket szerető fiúk ették csicsókával. (előre megfőzött és fóliába csavarva még a hamuba sütve a fóliát amibe tekertem előtte bekentem fokhagymás petrezselymes oliva olajjal)
Nagyom köszi Zsuzsi!
Szerintem: Csirkemellből kell csinálni, EZ Coat-al..Úgy nem lesz durva a kalória és mielőtt meg fogjuk enni, edzünk közösen egy saját testsúlyost a népligetben. 🙂
Sziasztok!
Én mióta vega lettem és ráadásul edzem is tehát az étrendre is figyelek töretlenül főzőcskézem bográcsban. Eddig ment a pörkölt (hús pótlása megoldható de ez nem téma most), paprikás krumpli, lecsó(nagy sláger bográcsban). A lényeg,hogy mindenképpen olyan zsiradékot használok mely adalékolatlan és transzzsír mentes. A többi lalapanyag a zöldségek , fűszerek nem veszélyeztetik a diétás étkezést. Én a olajspray-re hívnám fel a figyelmetek. Ugyanis pl a sav amit vaj íz imitálására tartalmaz elég káros anyag! De a kókusz/pálma zsír vagy a hidegen sajtolt naprafogó olaj tökéletes. Eddig minden ismerősöm aki evett a bográcsos kajáimból elégedett volt 🙂 sok sikert!
Köszönjük Gábor a javaslatokat, igyekszünk odafigyelni a buktatókra. Hús nélkül is finom ételeket is lehet készíteni, meglátjuk még, hogy mivel rukkolunk elő 🙂
Ha esetleg készítenétek egy vega változatot is akkor szejtán kockákat lehet készíteni amit csomborral fűszerezve elég rafináltan hasonlít a húsra. Jó a textúrája nem de az íze remek. A füstös , szalonnás ízre eszembe jutott egy múltkori kísérletem 🙂 : mintha padlizsánkrémet készítenétek, a padlizsánt lángon (gázon,platnin) meg kell sütni amig fekete nem lesz a héja és könnyű lehúzni. Ezt bel kell tenni a pörköltbe és belefözni simán. Ennek nagyon kellemes füstös íze van és a szaftot is dúsabbá teszi 🙂 Remélem tudjátok használni. üdv
Sziasztok!Megpróbálok segíteni,remélem megnyeritek! 🙂
Első recept:
Hozzávalók: 600g csirkemell filé
1,5 ev.kókuszzsír (vagy olivaolaj/szójaolaj)
2 fej hagyma
1 ev.pirospaprika
fél üveg lecsó (vagy tetszés szerint paradicsom-paprika)
Elkészítése:
1,A hagymát finomra vágjuk,majd olajban vagy zsírban pirítjuk.Mikor aranysárgára pirul a tűzről levéve megszorjuk pirospaprikával.Ekkor hozzáteszzük a lecsót(vagy..) és tűzre téve lepirítjuk.Utána felöntjük kevés folyadékkal,ismét zsírjára pirítjuk.
Újra felöntjük kevés folyadékkal (ezt a műveletet szakaszos párolásnak hívják.)Így érjük el,hogy a pörköltszaftunk sűrű és zamatos legyen.
Ezután beletesszük a darabolt melfilét és folymatos folyadékpótlás mellett puhára pároljuk.
Fűszerezés ízlés szerint.Só,fehérbors.
2.RECEPT: Gombás csirkepörkölt
Hozzávalók:
olaj (oliva/szója)
120 g csirkemell
2 nagy fej csiperkegomba
1/2 vöröshagyma
1 pohár kalóriaszegény natúr joghurt
5 g diabetikus lisztkeverék
fűszerek:majoranna
1kk pirospaprika
só
1 csipet fehérbors
Elkészítés:
1,A csirkemellett közepes néret kockára vágjuk.
2,A hagymát apróra vágjuk
3,A natur joghurtban elkeverjük a lisztet,ez lesz majd a habarásunk a tejföl helyett.
4,A hagymát egy ek olajon megpiritjuk picit sózzuk
5,Amikor megüvegesedett a hagymánk hozzátesszük a csirkemellet és fehéredésig kevergetés mellett sütjük.
5,Levesszük a tűzről,belekeverjük a pirospaprikát,majorannát,borsot és végül hozzáöntjük a gombát is.
6,Ráöntjük a fél pohár vizet alaposan elkeverjük majd kis lángon fedő alatt 20 percig pároljuk.
7,Ha a hús kellőképpen megpirult és elfőtt a felesleges víz hozzákeverjük a habarást.És amikor egyet rottyan készen van.
8.Hasznos tipp:A joghurt hő hatására megsavanyodik,semmiképp ne főzzük tovább!
Hajrááá! 🙂
Óh, köszönjük szépen! 😀
Sok hagyma, paradicsom, paprika,carpmester receptje szerintem tökéletes, ha sima pörkölt akkor egy bográcsba 2-3 sárgarépát is tennék egészben, jól belefő az íze és egy nagy csokor petrezselyemzöldet is.
Főzzetek vad pörköltet. Mondjuk vaddisznót. Azzal nem lehet mellé lőni. A disznó jobb pörköltnek mint bármelyik másik vadhús. A legfinomabb szerintem. Semmi zsír nincs a vadhúson. Eléggé diétás.
Nagyon jók vagytok, köszönjük! Egyelőre még nem döntöttünk, jöhetnek továbbra is az ötletelések 🙂
Köretileg a karfiolrizst javaslom, végülis a pörkölt magában nem vész (persze ha kihagyjuk a fél kiló sertészsírt).Ellenben a nokedli, kenyér…..
Szerintem már nyertetek!!!!!!! A bírák véleményétől függetlenül! Miért? Az olyan haladó szellemiség végett ami az emberek sajnos 99%-ból hiányzik. De ez a jövő útja nem kétséges. Viszont annyira kedvet kaptam,hogy vasárnap elkészítek egy fejemben megszületett receptet. Ha minőségi és ízlik megosztom még este veletek. Talán még nem késő. Viszont ha lehetőség lenne én is szívesen részt vennék és segítenék nektek személyesen. Különben pedig hajrá…hajrá….. és az edzés a helyszínen nagy ötlet. Péntek Enikőt is oda kellene csábitani!!!!!! 🙂 🙂 🙂
Nagyon köszönjük Gábor! Természetesen kíváncsiak vagyunk a receptedre, úgyhogy hajrá, nekiállhatsz vasárnap:)
Elvileg 4 fő vehet részt a főzésben, de nagyon szívesen látunk, ha van rá mód, akkor a főzésbe is besegíthetsz 🙂
Szólok Encinek 🙂