Diétás pörköltfőző verseny? Együtt nyerjünk! HELP!

Idén először a Szeptemberfeszten is találkozhatsz velünk. 3 nap, melynek során megkóstolhatod és meg is vásárolhatod Magyarország első fehérjefagyiját, a Fit fagyit , amit bátran beilleszthetsz a diétádba, nem kell attól félned, hogy tönkreteszed vele a fogyókúrádat, az alakod maximális biztonságban lesz! De a lényeg: hogyan nyerjük meg a pörköltfőző versenyt?

Kérdésed van az edzéssel, az étrenddel vagy a táplálékkiegészítők használatával kapcsolatban? Gyere el szeptember 5-7. között a Népligetbe, keresd meg a Peak standot az Egészségligetben és kérdezz bátran!

peak_szeptemberfeszt

Diétás pörkölt

Még soha sem főztünk diétás pörköltöt bográcsban! Kellene egy kis segítség. 🙂 Mielőtt a nagyközönség elé állunk ezzel az ötlettel, hatalmas segítség lenne, ha megosztanád velünk a gondolataidat. Hogyan nyerjünk?

Diétás ételekkel igen nehéz tarolni, hiszen mindenki más NEM diétás pörköltöt fog főzni. Nekünk nyernünk kell. Mondd el, hogy csináljuk?

Diétás pörköltfőző verseny

Még van 3 hetünk kísérletezni. Teljesen egyértelmű, hogy a “light” Peak pörkölt E-Z coat olajspray és MCT olaj alapon készül. De mit csináljunk még, hogy finom legyen, ám diétás? 4-en leszünk a csapatban.

Írd meg a kommentben! Nehogy leégjünk :)! Szükségünk van Rád! Minden tipp aranyat ér!

Írj! Írjatok a kommentbe! HELP! 🙂 És gyere el drukkolni. Nem maradhatunk alul! 🙂

mezo_monika_peak_girl_hungary

Mező Mónika

Mező Mónika
Itt elérsz!

Mező Mónika

A Peak, magyarországi vezetője vagyok. 16 éve használom a Peak termékeket. 16 éve dolgozom női sportolókkal, fitnesz modellekkel és az étrend-kiegészítő szakmában. Magyarországon én ismerem a legjobban a Peak termékeket, ezért a legjobb helyen vagy ahhoz, hogy elérd az álmaid!
Mező Mónika
Itt elérsz!
Termékek a Peak Shop kínálatából!
Hozzászólások
Diétás pörköltfőző verseny? Együtt nyerjünk! HELP!
442 szavazat, 4.99 átl. szavazat (99% pont)

Fontos a véleményed! Itt vagyunk, ha van kérdésed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Hozzászólás elküldése előtt kérled add meg a helyes számot *

34 hozzászólás

  • Moni Moni szerint:

    Ide várjuk a bográcsban történő diétás pörköltfőző versenyhez a tippjeidet. Ne hagyd, hogy leégjünk!

    • Salamon Bernadett szerint:

      Szerintem a hús minősége lényeges, egy bográcsos kaja, ne legyen már csirke, vagy pulykamellből. Ha tudtok szerezzetek be szarvas húst, az tuti nyerő a megfelelő fűszerezéssel. Mivel ő csak a réten legelt, így mindenféle tápoktól mentes. Zsír helyett, gondolom kókuszzsír. A többi, mint egy normál pörinél, picit csíphet is, vadpörköltnek kötelező 😀 !

  • Harmati Csaba,István szerint:

    Zöldbab pörkölt. (hasonlóan mint a húsból )
    Mosott,héjas krumplit alufóliába tekerni,a
    bogrács alatt a parázsban megsütni.Esetleg
    rácson….Sok sikert!!!

    • Moni Moni szerint:

      Úhh köszi!!! Szuper ötletek! A sültkrumpli illat befolyásolhatja a bírákat 🙂 Naaa? Milyen jót küldtél Csabi? Kössz!

  • nagyszikszó szerint:

    Inkább főzzetek alkoholmentes pálinkát! Garantált első helyezés!

  • illés szerint:

    Fit pörkölt?!?! Nah az szép lesz….! 🙂

    Próbáltam nézelődni,azt már megtaláltam hogy MÁS csapat már próbálkozott ilyennel: XXXXXXXX

    a másik pedig hús nélküli,szal az meg szerintem annyira nem mondható pörköltnek:

    http://www.femina.hu/recept/zoldsegporkolt_tavaszi_fogyokurahoz

    igazából jó pár diétás pörkölt cikket találtam fönt,viszont fogalmam sincs melyik lehet segítségül,hiszen gondolom Nektek már van egy alap kiinduló pont amin elindultatok….

    http://chdieta.hu/receptek/porkolt-paprikas-gulyasleves/

  • Évi szerint:

    Szió!Én boldogan segìtenék a főzésben 😉 mehetek?

    • Moni Moni szerint:

      Tényleg Évi? 🙂 Nem tudom, lehet hogy IGEN! Akkor megkérdezem! :)) Nevezni kellett meg minden, de megkérdezem gyereee!

      • Évi szerint:

        Valami halas megoldás is lehetne 😉 agyalok …

        • csilla csilla szerint:

          Igen, akár halas megoldás sem lenne rossz. Bár kevésbé ismert, mint pörkölt alapanyag 😀 Vadhúsok is jöhetnek bátran.

  • Katalin Porumb szerint:

    Az biztos hogy RENGETEG hagyma kell és igazi termelői pirospaprika. Csontot is főzzétek bele, és ne csirkéből, inkább marhából , bárányból , nyúlból vagy kecskéből legyen.

  • Tomika szerint:

    Szerintem a jack link’s beef jerky jó választás lenne.

  • Füstöss Csaba szerint:

    Úgy ahogy druszám már írta a burgonyára, a csirkemellet is fel lehet szelni egyen, 50g-os darabokra, majd nagyon minimális fűszersóval meghinteni, szépen körbefújni EZ Coat-tal, majd alufólia és rácsra fel. Főzve nagyon kiszáradna, így viszont megőrzi a saját levét, szívja a vajaromás olajat és kellemes állagú könnyen ehető marad.
    A pörköltalapnál is mehetne az EZ Coat rendesen, valamint a zöldségekre is. Amint bekerülnek a kicsomagolt husik a pörköltbe (legvégén…), már külön sót sem kell beletenni (szerintem, habár én nem sózok semmit…). Hajrá!

  • Zsuzsi szerint:

    Én már kipróbáltam és nagyon ízes lett.tehát csak termelői igazi alap anyagot használjatok. Én sertés combból csináltam.Közepes méretűre vágtam a húst és kókusz olajon a bográcsban megfuttattam(pirítottam, úgy , hogy pörkös legyen a hús. Kivettem egy szűrő kanál segítségével és utána tettem bele a hagymát paprikát kevés paradicsomot (ne legyen lecsós ize , épp hogy csak az a kevés pluszt adja a végén az ízéhez) hazai fűszerek (bors, só, pirospaprika fél hegyes erős)ha ezek engedtek levet beleraktam a pirított húst és összefőztem ja és adtam hozzá saját készítésű vegetát (répa paszternák,lestyán,zeller,karalábé,petrezselyem ..leszárítva , lereszelve ) ebből 1 csapott evőkanállal 2 kg húshoz.vízet nem adtam hozzá, és mindenkinek nagyon ízlet, pedig nálunk igazán hús kedvelő és a magyaros ízeket szerető fiúk ették csicsókával. (előre megfőzött és fóliába csavarva még a hamuba sütve a fóliát amibe tekertem előtte bekentem fokhagymás petrezselymes oliva olajjal)

  • Moni Moni szerint:

    tesztelek

    • Gambesz szerint:

      Szerintem: Csirkemellből kell csinálni, EZ Coat-al..Úgy nem lesz durva a kalória és mielőtt meg fogjuk enni, edzünk közösen egy saját testsúlyost a népligetben. 🙂

  • T.Gábor szerint:

    Sziasztok!
    Én mióta vega lettem és ráadásul edzem is tehát az étrendre is figyelek töretlenül főzőcskézem bográcsban. Eddig ment a pörkölt (hús pótlása megoldható de ez nem téma most), paprikás krumpli, lecsó(nagy sláger bográcsban). A lényeg,hogy mindenképpen olyan zsiradékot használok mely adalékolatlan és transzzsír mentes. A többi lalapanyag a zöldségek , fűszerek nem veszélyeztetik a diétás étkezést. Én a olajspray-re hívnám fel a figyelmetek. Ugyanis pl a sav amit vaj íz imitálására tartalmaz elég káros anyag! De a kókusz/pálma zsír vagy a hidegen sajtolt naprafogó olaj tökéletes. Eddig minden ismerősöm aki evett a bográcsos kajáimból elégedett volt 🙂 sok sikert!

    • csilla csilla szerint:

      Köszönjük Gábor a javaslatokat, igyekszünk odafigyelni a buktatókra. Hús nélkül is finom ételeket is lehet készíteni, meglátjuk még, hogy mivel rukkolunk elő 🙂

      • Tóth Gábor szerint:

        Ha esetleg készítenétek egy vega változatot is akkor szejtán kockákat lehet készíteni amit csomborral fűszerezve elég rafináltan hasonlít a húsra. Jó a textúrája nem de az íze remek. A füstös , szalonnás ízre eszembe jutott egy múltkori kísérletem 🙂 : mintha padlizsánkrémet készítenétek, a padlizsánt lángon (gázon,platnin) meg kell sütni amig fekete nem lesz a héja és könnyű lehúzni. Ezt bel kell tenni a pörköltbe és belefözni simán. Ennek nagyon kellemes füstös íze van és a szaftot is dúsabbá teszi 🙂 Remélem tudjátok használni. üdv

  • carpmester szerint:

    Sziasztok!Megpróbálok segíteni,remélem megnyeritek! 🙂
    Első recept:
    Hozzávalók: 600g csirkemell filé
    1,5 ev.kókuszzsír (vagy olivaolaj/szójaolaj)
    2 fej hagyma
    1 ev.pirospaprika
    fél üveg lecsó (vagy tetszés szerint paradicsom-paprika)

    Elkészítése:
    1,A hagymát finomra vágjuk,majd olajban vagy zsírban pirítjuk.Mikor aranysárgára pirul a tűzről levéve megszorjuk pirospaprikával.Ekkor hozzáteszzük a lecsót(vagy..) és tűzre téve lepirítjuk.Utána felöntjük kevés folyadékkal,ismét zsírjára pirítjuk.
    Újra felöntjük kevés folyadékkal (ezt a műveletet szakaszos párolásnak hívják.)Így érjük el,hogy a pörköltszaftunk sűrű és zamatos legyen.
    Ezután beletesszük a darabolt melfilét és folymatos folyadékpótlás mellett puhára pároljuk.
    Fűszerezés ízlés szerint.Só,fehérbors.

    2.RECEPT: Gombás csirkepörkölt

    Hozzávalók:
    olaj (oliva/szója)
    120 g csirkemell
    2 nagy fej csiperkegomba
    1/2 vöröshagyma
    1 pohár kalóriaszegény natúr joghurt
    5 g diabetikus lisztkeverék
    fűszerek:majoranna
    1kk pirospaprika

    1 csipet fehérbors
    Elkészítés:
    1,A csirkemellett közepes néret kockára vágjuk.
    2,A hagymát apróra vágjuk
    3,A natur joghurtban elkeverjük a lisztet,ez lesz majd a habarásunk a tejföl helyett.
    4,A hagymát egy ek olajon megpiritjuk picit sózzuk
    5,Amikor megüvegesedett a hagymánk hozzátesszük a csirkemellet és fehéredésig kevergetés mellett sütjük.
    5,Levesszük a tűzről,belekeverjük a pirospaprikát,majorannát,borsot és végül hozzáöntjük a gombát is.
    6,Ráöntjük a fél pohár vizet alaposan elkeverjük majd kis lángon fedő alatt 20 percig pároljuk.
    7,Ha a hús kellőképpen megpirult és elfőtt a felesleges víz hozzákeverjük a habarást.És amikor egyet rottyan készen van.
    8.Hasznos tipp:A joghurt hő hatására megsavanyodik,semmiképp ne főzzük tovább!
    Hajrááá! 🙂

  • Popovics Marianna szerint:

    Sok hagyma, paradicsom, paprika,carpmester receptje szerintem tökéletes, ha sima pörkölt akkor egy bográcsba 2-3 sárgarépát is tennék egészben, jól belefő az íze és egy nagy csokor petrezselyemzöldet is.

  • Éva szerint:

    Főzzetek vad pörköltet. Mondjuk vaddisznót. Azzal nem lehet mellé lőni. A disznó jobb pörköltnek mint bármelyik másik vadhús. A legfinomabb szerintem. Semmi zsír nincs a vadhúson. Eléggé diétás.

  • csilla csilla szerint:

    Nagyon jók vagytok, köszönjük! Egyelőre még nem döntöttünk, jöhetnek továbbra is az ötletelések 🙂

  • Englerth Nóra szerint:

    Köretileg a karfiolrizst javaslom, végülis a pörkölt magában nem vész (persze ha kihagyjuk a fél kiló sertészsírt).Ellenben a nokedli, kenyér…..

  • T.Gábor szerint:

    Szerintem már nyertetek!!!!!!! A bírák véleményétől függetlenül! Miért? Az olyan haladó szellemiség végett ami az emberek sajnos 99%-ból hiányzik. De ez a jövő útja nem kétséges. Viszont annyira kedvet kaptam,hogy vasárnap elkészítek egy fejemben megszületett receptet. Ha minőségi és ízlik megosztom még este veletek. Talán még nem késő. Viszont ha lehetőség lenne én is szívesen részt vennék és segítenék nektek személyesen. Különben pedig hajrá…hajrá….. és az edzés a helyszínen nagy ötlet. Péntek Enikőt is oda kellene csábitani!!!!!! 🙂 🙂 🙂

    • csilla csilla szerint:

      Nagyon köszönjük Gábor! Természetesen kíváncsiak vagyunk a receptedre, úgyhogy hajrá, nekiállhatsz vasárnap:)
      Elvileg 4 fő vehet részt a főzésben, de nagyon szívesen látunk, ha van rá mód, akkor a főzésbe is besegíthetsz 🙂

    • Moni Moni szerint:

      Szólok Encinek 🙂

2 Trackbacks

Diétás pörköltfőző verseny? Együtt nyerjünk! HELP!
442 szavazat, 4.99 átl. szavazat (99% pont)
6646
Egytálételek, Tudatos táplálkozás
, ,