Újracsinálós, addiktív szilvás morzsasüti bomba landol!! Szuper tápértékkel, mindenmentes opcióval… mert ilyen finomság MINDENKINEK jár!
Volt már úgy, hogy egy sütike annyira jól sikerült, hogy meg sem vártad, még elfogy, hanem mikor MÁR fogyóban volt, akkor nekiálltál új adagot csinálni? Nos, a szilvás morzsapite pont ilyen! Bele tudnánk fulladni, annyira szerelemsütike lett elsőre, másodikra, sokadikra…!
A másik érdeme, hogy akár mindenmentesen is elkészíthető – azaz nemcsak diétás, hanem:
- gluténmentes
- cukormentes
- laktózmentes
- zsírszegény (azaz a pite és a morzsa NEM tartalmaz se vajat, se margarint, se olajat!)
A receptben a kazein NEM opcióként van írva. A tejsavóval nagyon száraz lesz, ne helyettesítsd. (Illetve növényi, szintén lassű felszívódású fehérje még jó.) Kazeinből van amúgy kedvezményes pakk is!
Előkészítés | 15 perc |
Sütés/főzés | 20-25 perc |
Mennyiség |
szelet
|
- 50 gramm kókuszliszt
- 30 gramm zabliszt / mandulaliszt
- 40 gramm Peak Keep Calm Dessert Casein fehérjepor madártej ízben vagy növényi fehérje (tejsavóval száraz lesz!)
- 2 db tojás
- 200 ml növényi tej
- ízlés szerint édesítő
- 350 gramm szilva
- ízlés szerint eritrit
- 20 gramm zabliszt / mandulaliszt
- 10 gramm Peak Keep Calm Dessert Casein fehérjepor madártej ízben vagy növényi fehérje (tejsavóval száraz lesz!)
- 15 gramm mandulaforgács
- 30 ml víz
- 2 fújás ShopRite Fat Free olajspray
Hozzávalók
Az alja
A teteje
|
- Az alját keverd össze és kb egy 20×20 cm sütőpapíros tepsibe oszlasd el.
- Borítsd be fahéjas-eritrites szilvával, majd a "morzsát" oszlasd szét a tetején. (Ez nem a hagyományos morzsa, ami reszelhető, ezt inkább "tépkedd";))
- Előmelegítve, 175 fokon kb.25 percig süsd!