Gyerekkorom óta az egyik megunhatatlan kedvencem a piskótarolád. Sokféleképpen elkészítettem már és persze, hogy nem maradhatott ki a sorból az új Ruby csokis fehérje sem. Ennek a szuper csokinak az alapja a rózsaszín kakaóbab amihez társul egy kis gyümölcsös íz ezért úgy gondoltam tök jól összepasszolna a kékszőlővel ízben és színben is egyaránt.
Amit tudnotok kell erről a piskótatekercsről:
– Fehérjedús
– Hozzáadott cukrot nem tartalmaz
– Zsírszegény
+ Isteni finom!
30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!
Előkészítés | 5 perc |
Sütés/főzés | 10+10 perc |
Mennyiség |
szelet
|
- 4 evőkanál zabliszt
- 4 db tojás
- ízlés szerint édesítő
- 1 dl víz
- 300 gramm kék szőlő
- 30 gramm Peak Slim Secret Protein fehérjepor Unicorn Pink Chocolate Edition
- 25 gramm Szafi Free Vaníliás zabpuding
- 1 dl víz
Hozzávalók
A piskótatekercs
A töltelék
|
- A tojások sárgát különválasztjuk a fehérjétől.
- A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját pedig elkeverjük az édesítőszerrel, zabliszttel, majd a vízzel.
- Ha ez megvolt óvatos mozdulatokkal hozzáadjuk a sárgájához a felvert fehérjét és egynemű masszává keverjük.
- Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, elegyengetjük és 8 perc alatt 180 fokon készre sütjük.
- Ha elkészült húzzuk le róla a sütőpapírt és még melegen konyharuhába feltekerjük a piskótát, így hagyjuk kihűlni, hogy megmaradjon a tekercs formája.
- A töltelékhez a szőlőt közepes lángon pár percig főzzük. Mikor engedett egy kis levet és puha lett kiveszünk egy evőkanállal belőle.
- A többit mixerben pürésítjük egy dl vízzel majd visszaöntjük az edénybe.
- Hozzáadjuk az egész szőlőszemeket, fehérjeport, zabpudingport és pár perc alatt sűrű pudinggá főzzük.
- Hagyjuk kicsit kihűlni majd beletöltjük a tésztába.
- Pár órára hűtőbe tesszük és már fogyasztható is.