-+=
Olvasási idő: < 1 perc

Gyerekkorom óta az egyik megunhatatlan kedvencem a piskótarolád. Sokféleképpen elkészítettem már és persze, hogy nem maradhatott ki a sorból az új Ruby csokis fehérje sem. Ennek a szuper csokinak az alapja a rózsaszín kakaóbab amihez társul egy kis gyümölcsös íz ezért úgy gondoltam tök jól összepasszolna a kékszőlővel ízben és színben is egyaránt.

Amit tudnotok kell erről a piskótatekercsről:
– Fehérjedús
– Hozzáadott cukrot nem tartalmaz
– Zsírszegény

+ Isteni finom!

30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!

Tápanyagadatok
Ruby csokis piskótarolád
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 65 Ebből zsírsavak (kcal) 18
% DV (napi érték)*
Összes zsír 2g 3%
Szénhidrát 7g 2%
Fehérje 4g 8%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).

Előkészítés 5 perc
Sütés/főzés 10+10 perc
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
A piskótatekercs
  • 4 evőkanál zabliszt
  • 4 db tojás
  • ízlés szerint édesítő
  • 1 dl víz
A töltelék
Előkészítés 5 perc
Sütés/főzés 10+10 perc
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
A piskótatekercs
  • 4 evőkanál zabliszt
  • 4 db tojás
  • ízlés szerint édesítő
  • 1 dl víz
A töltelék
Elkészítés
  1. A tojások sárgát különválasztjuk a fehérjétől.
  2. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját pedig elkeverjük az édesítőszerrel, zabliszttel, majd a vízzel.
  3. Ha ez megvolt óvatos mozdulatokkal hozzáadjuk a sárgájához a felvert fehérjét és egynemű masszává keverjük.
  4. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, elegyengetjük és 8 perc alatt 180 fokon készre sütjük.
  5. Ha elkészült húzzuk le róla a sütőpapírt és még melegen konyharuhába feltekerjük a piskótát, így hagyjuk kihűlni, hogy megmaradjon a tekercs formája.
  6. A töltelékhez a szőlőt közepes lángon pár percig főzzük. Mikor engedett egy kis levet és puha lett kiveszünk egy evőkanállal belőle.
  7. A többit mixerben pürésítjük egy dl vízzel majd visszaöntjük az edénybe.
  8. Hozzáadjuk az egész szőlőszemeket, fehérjeport, zabpudingport és pár perc alatt sűrű pudinggá főzzük.
  9. Hagyjuk kicsit kihűlni majd beletöltjük a tésztába.
  10. Pár órára hűtőbe tesszük és már fogyasztható is.

Több Rubys finomság ITT!

zablisztes piskótarolád

csokis zablisztes piskótarolád

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.