Almás pudingos? Ízre és kinézetre is hasonlít az almás pitéhez, azonban picit másabb, újabb, nevezhetjük akár egy reform változatnak. A mama kedvence új köntösben. Igyekeztem ismét úgy elkészíteni a receptet, hogy sok mindenki számára fogyasztható legyen. Amit javasolni tudok, ha elkészült semmiképp se akard egyből felszeletelni. Szétcsúsznak a lapok és kifolyik belőle a krém…ebből pedig csak idegeskedés lesz.
Ez pedig stressz hormonnal jár, az meg senkinek se kell mint tudjuk 😀 Hagyd egy kicsit magára, addig pedig akár nézd meg a Peak termékeket 🙂 – mert például a fehérjeporok rengeteg új ízben debütáltak, és a kedvenc Slim Secret Fehérjéd a recepthez illő almáspite ízben is elérhető 🙂 – ebből egy-két evőkanállal növelheted a recept fehérjetartalmát, ízét – mindezt még fittebb tápértékekkel!
Előkészítés | 15 perc |
Sütés/főzés | 20-25 perc |
Pihentetés | 1 éjszaka |
Mennyiség |
szelet
|
- 100 gramm (gluténmentes) zabpehelyliszt
- 100 gramm rizsliszt
- 50 gramm hajdinaliszt
- 2 db tojás
- 20 gramm búzasikér
- 5 gramm útifű maghéj
- 80 gramm eritrit
- 5 gramm sütőpor
- 60 gramm Peak Poppy Cream mákkrém
- 300 ml cukormentes mandulatej
- 10 db alma
- 2 db diétás vaníliás pudingpor
- ízlés szerint édesítő
- fahéj
- 200 ml cukormentes mandulatej
- ízlés szerint Peak Slim Secret Protein fehérjepor zsírégetőkkel Almás pite 1000g
Hozzávalók
A tésztához
A krémhez
|
- A száraz hozzávalókat egy tálban összekevered. A tojást felvered fehéredésig és hozzáadod mandulatejet, mákkrémet majd a száraz hozzávalókat és csomómentesre kevered. Egy széles tepsibe öntöd sütőpapírra és 180 fokon 25-30 perc alatt készre sütöd. / sütési idő sütőnként eltérő lehet, villa próba segít /
- Krém elkészítés: Az almákat megmosod, meghámozod és lereszeled. Az alma levét amennyire csak tudod nyomd ki, erre nem lesz szükséged. A pudingot készítsd el a mandulatejjel. Ha a puding már nem olyan meleg akkor keverd össze a reszelt almával. Szükség esetén ízesítsd tovább fahéjjal és édesítőszerrel.
- Ha a piskóta elkészült oszd el három egyenlő részre és vágd fel. Az alsó rétegre kend a pudingos almakrémünket majd mehet rá a második réteg amire ugyan úgy a krém kerül. Végül pedig a harmadik piskóta lappal zárjuk.
- Érdemes pár órára vagy akár egy egész éjszakára hagyni, hogy összeálljon. Így vágás esetén nem fog kifolyni a krémünk a lapok közt.