-+=
Olvasási idő: 2 perc

Almás pudingos? Ízre és kinézetre is hasonlít az almás pitéhez, azonban picit másabb, újabb, nevezhetjük akár egy reform változatnak. A mama kedvence új köntösben. Igyekeztem ismét úgy elkészíteni a receptet, hogy sok mindenki számára fogyasztható legyen. Amit javasolni tudok, ha elkészült semmiképp se akard egyből felszeletelni. Szétcsúsznak a lapok és kifolyik belőle a krém…ebből pedig csak idegeskedés lesz.

Ez pedig stressz hormonnal jár, az meg senkinek se kell mint tudjuk 😀 Hagyd egy kicsit magára, addig pedig akár nézd meg a Peak termékeket 🙂 – mert például a fehérjeporok rengeteg új ízben debütáltak, és a kedvenc Slim Secret Fehérjéd a recepthez illő almáspite ízben is elérhető 🙂 – ebből egy-két evőkanállal növelheted a recept fehérjetartalmát, ízét – mindezt még fittebb tápértékekkel!

Dolgozzon helyetted a Zsírégetőd! A Munka Ünnepére: 33% OFF a Peak Zsírégetőidre!

Tápanyagadatok
Almás pudingos
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 210 Ebből zsírsavak (kcal) 36
% DV (napi érték)*
Összes zsír 4,7g 6%
Szénhidrát 34g 11%
Fehérje 6g 12%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).

 

Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 20-25 perc
Pihentetés 1 éjszaka
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
A tésztához
  • 100 gramm (gluténmentes) zabpehelyliszt
  • 100 gramm rizsliszt
  • 50 gramm hajdinaliszt
  • 2 db tojás
  • 20 gramm búzasikér
  • 5 gramm útifű maghéj
  • 80 gramm eritrit
  • 5 gramm sütőpor
  • 60 gramm Peak Poppy Cream mákkrém
  • 300 ml cukormentes mandulatej
A krémhez
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 20-25 perc
Pihentetés 1 éjszaka
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
A tésztához
  • 100 gramm (gluténmentes) zabpehelyliszt
  • 100 gramm rizsliszt
  • 50 gramm hajdinaliszt
  • 2 db tojás
  • 20 gramm búzasikér
  • 5 gramm útifű maghéj
  • 80 gramm eritrit
  • 5 gramm sütőpor
  • 60 gramm Peak Poppy Cream mákkrém
  • 300 ml cukormentes mandulatej
A krémhez
Elkészítés
  1. A száraz hozzávalókat egy tálban összekevered. A tojást felvered fehéredésig és hozzáadod mandulatejet, mákkrémet majd a száraz hozzávalókat és csomómentesre kevered. Egy széles tepsibe öntöd sütőpapírra és 180 fokon 25-30 perc alatt készre sütöd. / sütési idő sütőnként eltérő lehet, villa próba segít /
  2. Krém elkészítés: Az almákat megmosod, meghámozod és lereszeled. Az alma levét amennyire csak tudod nyomd ki, erre nem lesz szükséged. A pudingot készítsd el a mandulatejjel. Ha a puding már nem olyan meleg akkor keverd össze a reszelt almával. Szükség esetén ízesítsd tovább fahéjjal és édesítőszerrel.
  3. Ha a piskóta elkészült oszd el három egyenlő részre és vágd fel. Az alsó rétegre kend a pudingos almakrémünket majd mehet rá a második réteg amire ugyan úgy a krém kerül. Végül pedig a harmadik piskóta lappal zárjuk.
  4. Érdemes pár órára vagy akár egy egész éjszakára hagyni, hogy összeálljon. Így vágás esetén nem fog kifolyni a krémünk a lapok közt.

Több almás reform süti ITT!

Reform almás süti

Reform almás pudingos süti

30 napon át minden napra jut 1 fitt recept - ami 5 perces elfoglaltságot kér CSAK Tőled!