Az imádott almás pudingos süti! Most új köntösben, azaz tésztában landolt ide, hogy a diétázók kis tányérjára is kerülhessen - extra kalóriák nélkül!
Az imádott almás pudingos süti! Most új köntösben, azaz tésztában landolt ide, hogy a diétázók kis tányérjára is kerülhessen - extra kalóriák nélkül!
-+=
Olvasási idő:2perc
Almás pudingos? Ízre és kinézetre is hasonlít az almás pitéhez, azonban picit másabb, újabb, nevezhetjük akár egy reform változatnak. A mama kedvence új köntösben. Igyekeztem ismét úgy elkészíteni a receptet, hogy sok mindenki számára fogyasztható legyen. Amit javasolni tudok, ha elkészült semmiképp se akard egyből felszeletelni. Szétcsúsznak a lapok és kifolyik belőle a krém…ebből pedig csak idegeskedés lesz.
Ez pedig stressz hormonnal jár, az meg senkinek se kell mint tudjuk 😀 Hagyd egy kicsit magára, addig pedig akár nézd meg a Peak termékeket 🙂 – mert például a fehérjeporok rengeteg új ízben debütáltak, és a kedvenc Slim Secret Fehérjéd a recepthez illő almáspite ízben is elérhető 🙂 – ebből egy-két evőkanállal növelheted a recept fehérjetartalmát, ízét – mindezt még fittebb tápértékekkel!
33% OFF az Őszi Életerődért! + akár Ingyenes kiszállítás! Le a betegségekkel!
Tápanyagadatok
Almás pudingos
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 210Ebből zsírsavak (kcal) 36
% DV (napi érték)*
Összes zsír 4,7g6%
Szénhidrát 34g11%
Fehérje 6g12%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).
A száraz hozzávalókat egy tálban összekevered. A tojást felvered fehéredésig és hozzáadod mandulatejet, mákkrémet majd a száraz hozzávalókat és csomómentesre kevered. Egy széles tepsibe öntöd sütőpapírra és 180 fokon 25-30 perc alatt készre sütöd. / sütési idő sütőnként eltérő lehet, villa próba segít /
Krém elkészítés: Az almákat megmosod, meghámozod és lereszeled. Az alma levét amennyire csak tudod nyomd ki, erre nem lesz szükséged. A pudingot készítsd el a mandulatejjel. Ha a puding már nem olyan meleg akkor keverd össze a reszelt almával. Szükség esetén ízesítsd tovább fahéjjal és édesítőszerrel.
Ha a piskóta elkészült oszd el három egyenlő részre és vágd fel. Az alsó rétegre kend a pudingos almakrémünket majd mehet rá a második réteg amire ugyan úgy a krém kerül. Végül pedig a harmadik piskóta lappal zárjuk.
Érdemes pár órára vagy akár egy egész éjszakára hagyni, hogy összeálljon. Így vágás esetén nem fog kifolyni a krémünk a lapok közt.
Patócs Gábor vagyok, a PG’s kitchen Instagram és Facebook oldal kezelője. A testépítés és az egészséges életmód évek óta fontos részét képezi életemnek. Nem tartom magam utóbbi megszállottjának, sokkal inkább egy egészséges egyensúly fenntartására törekszem és ezt a látásmódot igyekszem átadni Követőimnek is. A rohanó hétköznapokban egyszerű, gyorsan elkészíthető (nem utolsó sorban kevés mosogatnivalóval járó), ellenben mégis látványos süteményeket, ételeket igyekszem készíteni. Mindezeket könnyen beszerezhető, minőségi hozzávalókból. Természetesen kíváncsiságom kielégítésére is törekszem, így időnként szívesen kísérletezek kevésbé ismert alapanyagokkal, tapasztalataimat pedig szeretném megosztani Veletek is. Az ételek elkészítése mellett, a gasztrofotózás rejtelmeibe is szenvedélyesen belevettem magam, hogy a legimpozánsabb képekkel tudjam bemutatni Nektek receptjeimet.