A franciák pitéjét is elérte a fehérjepor térhódítása! Jön az almás galette Slim-esítve, hogy ne csak a szénhidrát, de a fehérjebevitelünk is ki legyen elégítve :)
A franciák pitéjét is elérte a fehérjepor térhódítása! Jön az almás galette Slim-esítve, hogy ne csak a szénhidrát, de a fehérjebevitelünk is ki legyen elégítve :)
-+=
A galette (ejtsd: galett) egy franciaországból származó étel, melynek ismert sós és édes formája. Egyszerűsége mellett az ízélményében rejlik a varázsereje.
Tészta összekever, kinyújt. Jönnek a feltétek, tészta behajt. Sütőbe be, kihül és megesz. Ennyi!
Tökéletes vendégváró sütemény, de ha csak a saját kényeztetésünkre szeretnénk sütni valami egyszerűt, annak is megfelel 🙂
Dolgozzon helyetted a Zsírégetőd! A Munka Ünnepére: 33% OFF a Peak Zsírégetőidre!
Tápanyagadatok
Almás galette
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 357Ebből zsírsavak (kcal) 171
% DV (napi érték)*
Összes zsír 19g29%
Szénhidrát 34g11%
Fehérje 11g22%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).
A száraz összetevőket összekeverjük egy nagy tálban, majd hozzáadjuk a tojás és a kókuszolajat apránként. Először nem fog összeállni a tészta, de na adjuk fel. Kell neki a gyúrás. Addig legalább mi is izmosodunk. Egy jól nyújtható linzertésztát kell kapjunk. Ha egy kicsit morzsolódik, nem baj.
Szedjük 4 részre a tésztánkat. Célszerű rögtön a sütőpapíron kinyújtani. Egy kb 30 cm-es kört kell kapjunk.
Mossuk meg az almákat és szeleteljük tetszés szerinti formára. Lehet kis kocka, hosszúkás csíkok vagy szeletek. Eresszük el a fantáziánkat és pakoljuk meg almával a tésztát, úgy hogy körben maradjon szabadon 3-4 cm.
Szórjuk meg az almákat egy kis fahéjjal és ha szeretjük, mehet rá egy kevés durvára vágott mandula vagy dió.
Hajtsuk rá a tésztát az almákra. Ezt könnyen megtehetjük a sütőpapír segítségével, így nem kell tartani attól, hogy elszakad a tészta. De ha ez bekövetkezne, attól se kell megriadni, hiszen ennek a sütinek nem kell tökéletesnek kinéznie, mégis jól fog mutatni, akár egy vendégségben is.
Előmelegített sütőben 180 fokon 10-15 percig süssük. Ne hagyjuk magára, mert könnyen megég. Ha már kezd barnulni a tészta széle, vegyük ki.
Hagyjuk hűlni, csak utána vágjuk fel.
Ha nekünk belefér, akkor tálaláskor csurgassunk rá egy kevés akácmézet.
2018 elején kezdtem el komolyabban foglalkozni az életmódváltással. Azóta sokkal tudatosabb vagyok mind a sport, mind a táplálkozás terén. Fontosnak tartom, hogy folyamatosan képezzem magam, hiszen ez egy olyan tudomány, mely napról napra változik, hetente bukkannak fel az újabb táplálékkiegészítők, modern "diéta" irányzatok és kutatási anyagok. Kedvenc témáim: alternatív, egészségtudatos receptek és a tudományos kutatások az edzés és táplálkozás terén. Szeretek tanulni és szeretem megosztani az információkat, amiket tanultam. Tudásomat főleg külföldi oldalakon gyarapítom, mert ezeken az oldalakon naprakészek az információk. Szeretnék minél több embernek segíteni azáltal is, hogy egy egészségesebb, teljesebb élet felé terelem a figyelmét. Ennek érdekében indítottuk el párommal az év elején a gasztroblogunkat, a CookTogether-t, melynek célkitűzése, hogy becsalogassuk az embereket a saját konyhájukba és megmutassuk nekik, hogy a főzés lehet jó móka és közös kikapcsolódás. A következő célom elindítani egy saját vállalkozást, ami főleg étrend-tervezéssel, sporttáplálkozással, fitness tanácsadással foglalkozna.