Megérkezett a tökéletes majszolni való a kicsiknek…és a torkos felnőtteknek! Reggeli után, tízóraira, ebéd utáni desszertnek, játszóterezés közben, jutalom gyanánt a jó dolgozatért és még sorolhatnánk sokáig, de szerintem mindenki fog találni alkalmat, hogy elmajszolhassunk egy ilyen túrós, csokis, Mootellás csodát a gyerkőccel.
Tudtad, hogy a Peak az egyetlen márka, aki FOGLALKOZIK a gyerekek egészségével IS?
Ez azért van, mert NEKÜNK IS vannak gyerekeink, és látjuk az iskolákban és az óvodákban már, milyen mértékűen elhízottak a gyerkőcök már akár 6 évesen… Esetleg a Te csemetéd is?
Tudjuk azt is, hogy a zöldséget, húsokat nehéz belekönyörögni a gyerekekbe.. – de a MI FELADATUNK, hogy tanítsuk meg őket helyesen étkezni, és arra, hogy ma már SOKFÉLE FINOM DIÉTÁS ÉTEL létezik.
Ilyen például a MOOTELLA, ami egy !!! laktózmentes és maltitolmentes !!! csavart csokikrém, hozzáadott fehérjével, KIFEJEZETTEN GYEREKEKNEK. (Najó, mi szülők is rájárhatunk…:)))
És hogy miért jobb, mint egy bolti édesség?
Nem tartalmaz hozzáadott cukrot!
Nem tartalmaz finomított szénhidrátokat!
Ellenben sok sok fehérjét tartalmaz, ami elengedhetetlen egy örökmozgó gyereknek (és szülőnek)!
Nem nehéz elkészíteni, a kicsik is nyugodtan be tudnak segíteni. 🙂
Előkészítés | 15-20 perc |
Pihentetés | 2-3 óra |
Mennyiség |
darab
|
- 500 gramm zsírszegény túró
- 1 evőkanál citromlé
- 50 gramm eritrit
- 15 gramm zselatin
- 15 gramm kókuszolaj
- 1.5 tábla cukormentes étcsoki
- 1-1 kanál Peak Youngsters Mootella 2 színű, csoki-fehércsoki krém, 22% fehérjével a közepébe
Hozzávalók
|
- A túrót egy nagy tálban áttörjük villával vagy botmixerrel.
- Hozzáadjuk a citromlevet és az eritritet.
- A zselatint 5-szörös mennyiségű vízben feloldjuk és állni hagyjuk, hogy megszívja magát. Kb. 15 perc után hozzáadjuk a túróhoz, elkeverjük és hűtőbe tesszük egy éjszakára. De ha nagyon türelmetlenek vagyunk akkor, már fél-egy óra hűlés után dolgozhatunk vele.
- Míg hűl, addig egy tálban felolvasztjuk a csokit és a kókuszolajat.
- Egy nagy tepsire vagy tálcára sütőpapírt helyezünk, csak arra figyeljünk, hogy beférjen a hűtőbe. A sütőpapírra kb 3-4 cm átmérőjű csoki köröket csinálunk és 15 percre a hűtőbe rakjuk, hogy szépen megszilárduljanak.
- Ha ez is kész, jöhet a túró bonbonná formázása. Ehhez használhatunk poharat vagy pogácsa szaggatót is. A túró közepébe csináljunk egy kis mélyedést, ebbe jön a Mootella. Óvatosan fedjük be a Mootellát egy kis adag túróval és jöhet az újabb adag csoki.
- Itt jön még egy etap a hűtőben. Ahogy megszilárdul a csoki, már fogyaszthatónak is nyilváníthatjuk. Innentől számítva 10-15 perc és el is tűnik az első adag kicsik és nagyok szájában. Szóval lehet megéri rögtön 2 adaggal készíteni.