Egy vérbeli életmódváltónál a puffasztott rizs elengedhetetlen tartozéka a spájznak. Így van ez nálunk is.
Már régóta motoszkált a fejemben, hogyan is lehetne felhasználni extrémebb formában. Az utolsó löketet az adta, amikor egy kekszes alapú joghurttorta második legfontosabb összetevője (a keksz) sajnálatos módon a kukában landolt. Na mi lesz most?!?! Ekkor jött a rögtönzés és így született meg ez a recept!
Előkészítés | 15-20 perc |
Pihentetés | 2-3 óra |
Mennyiség |
szelet
|
- 100 gramm puffasztott rizs
- 1 tábla cukormentes étcsoki
- 40 gramm kókuszolaj
- 30 gramm Peak Wheytella cukormentes fehérjés mogyorókrém
- 100 gramm görög joghurt
- 100 g + 50 g meggy (joghurtba + díszítésnek) vagy kedvünk szerinti gyümölcs
- 250 ml habtejszín
Hozzávalók
Az alap
A teteje
|
- A puffasztott rizs szeleteket egy késes aprítóban felaprítjuk. Kb. 3-5mm darabokra essenek szét. Szitáljuk le róla a nagyon finom “riszlisztet” különben nem fognak összetapadni a szemek a csokitól.
- Eközben az étcsokit, a kókuszoljat és a Wheytellát felolvasztjuk egy lábosban, majd rácsorgatjuk a pufirizsre és jól összekeverjük.
- Egy fóliával vagy sütőpapírral kibélelt formába nyomkodjuk és mehet is be a hűtőbe hűlni.
- Közben elkészítjük a süti tetejét. A joghurtot összekeverjük az általunk választott gyümölccsel. A tejszínt elkezdjük felverni és amikor már kezd kemény habbá válni, fokozatosan adagoljuk hozzá a gyümölcsjoghurtot.
- Ha ez is kész, akkor szépen ráadagoljuk a pufirizses sütialapra a gyümölcsös masszánkat.
- Díszítésben pedig csak a fantáziánk szab határt.