Elsőre bonyolultan hangozhat, de hidd el, nagyon egyszerű elkészíteni, és ha szereted a paradicsomos ételeket, akkor ez is bejön majd, meglátod! Retro paradicsomos káposzta, kicsit több fehérjével…
Paradicsomos káposzta
Lássuk, mire lesz szükséged:
- 1 fej vöröshagyma
- kevés extra szűz olívaolaj vagy kókuszzsír (én kókuszzsírral készítettem)
- egy csirkemell filé
- fél fej fejeskáposzta
- igényed szerint egy marék rizs (el is hagyhatod)
- egy kis üveg paradicsompüré (cukrozatlan, nézd meg az összetevőket)
- fűszerek: pirospaprika, bors, só, fokhagyma, őrölt kömény
Húsos paradicsomos káposzta
Nos! Az egésznek az alapját egy pörkölt fogja adni, amihez vágd kockára a hagymát és párold meg kókuszzsíron vagy olajon. Ha már kezd pirulni, húzd le a tűzről, amíg megszórod pirospaprikával, majd engedd fel egy pohárnyi vízzel, és tedd bele a vékony csíkokra vágott húst és a fűszereket, és tedd vissza a tűzhelyre. Amikor majdnem kész, add hozzá a vékonyra gyalult káposztát és párold fedő alatt. Mikor félkész állapotban van, adhatsz hozzá egy marék rizst, ha igényled, és add hozzá a paradicsompürét. Amikor már minden puha, kész!
Ha nagyon savanyú lenne, édesítővel javíthatsz rajta.
Tipp: Ínyencek sovány tejföllel is megbolondíthatják.
Ennyi az egész, jó étvágyat!