-+=
Olvasási idő: 3 perc

Annyira nem pálya, hogy mindenhol csak a diétásnál diétásabb receptektől hemzseg az internet. Na meg a mi, Peakshop magazin oldalunk is… Egy kicsit igazán megengedhetjük magunknak, hogy bűnözünk – bár már maga a fogalmazás sem tetszik – eszünk végre valami normálisat. Valljuk be, attól még, hogy valaki sportol, nem kell aszkéta életet élnie, vagy álszenten azt hangoztatni, hogy mindig csak pontosan kalkulált makrók szerint állítja össze az ételeit. Ezt hagyjuk meg a nőknek. Egyébként ők is csak mondják, mert marhára nem tartják be.

A recept ihletét egyik programozónk, Ádám adta, aki fogta magát, lelépett Kőszegre kipihenni magát egy másfél hónapra. Azóta meg csak vagy a medencéből küldi a képeket, miközben mi meg itt az irodában poshadunk, vagy kedélyeket felborzoló kajás képeket posztol a közös csoportunkba. Így történt most ezzel a hamburgerrel is, egy vidéki peak man konyhájából…

“A víz nagyon lehűlt, szóval olyat nem tudtam csinálni, hogy benne ülök és eszegetek.” Szegény Ádám, ha lesz időnk, majd megsajnálunk. 🙁

Receptünk teljes mértékig házi alapanyagokat tartalmaz, a bucitól kezdve, egészen a hagymalekvárig. Megéri megszenvedni vele, mert a végeredmény semmihez sem hasonlítható. Legalábbis ízre biztosan.

Készítsd el a hagymalekvárt!

Hozzávalók:

  • 4-5 db lila hagyma
  • 3-4 ek. méz
  • 3 ek. cukor
  • kakukkfű
  • színes bors
  • édes vörösbor
  • 4 ek. olívaolaj

Elkészítés: 

A hagymákat pucold meg, vágd félbe és szeleteld vékonyan.

Egy serpenyőbe melegítsd meg a mézet, és amikor már folyós, add hozzá a cukrot, karamellizáld addig, amíg aranybarna színt nem kap.

Öntsd hozzá az olajat, keverd össze, majd dob dár a szeletelt hagymát.

33% OFF az Őszinte Visszajelzésedért! Írd meg nekünk - szeretettel: Peak

Szórd meg egy csipet sóval, kezd el párolni. Miután a hagyma kezd összeesni, szórd meg borssal és kakukkfűvel.

Öntsd fel vörösborral, annyival, hogy éppen ellepje. (A többit megihatod). Fedd le és párold. Többször keverd át, és ha szükséges, öntsd még fel egy kis borral. (Ja, hogy megittad? Sebaj, akkor marad a víz). Párold addig, amíg a hagyma teljesen megpuhul és a levét teljesen elfőtte, krémes, puha állagú lesz.

Jöhet a buci!

Hozzávalók:

  • 1 kg liszt (amilyet akarsz). Akár megbolondíthatod egy kis édesburgonya porral is, nagyon finom ízt ad neki. Na meg végre egy lehetőség, hogy az abszolút nem diétás alapanyagok között elrejtsük a cikkben egy termék linkjét.
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg friss élesztő
  • 4,2 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 1 kávéskanál só
  • 1 db tojás (megkenéshez)

Elkészítés:

A hozzávalókat tedd egy tálba: lisztet, vajat, élesztőt, cukrot és a sót, a legvégén pedig a langyos tejet.

Dolgozd össze alaposan a hozzávalókat, és gyúrj belőle egy kemény tésztát. Ha van dagasztógépet, abban is elkészítheted.

Hagyd a tésztát legalább 30-40 percig kelni. Oszd egyenlő darabokra (kb. 12-14 bucira, attól függően, hogy mekkorát akarsz kisütni), formázz belőle gombócokat és tedd egy sütőpappírral bélelt tepsibe, majd hagyd állni megint egy fél órácskát.

Melegítsd elő a sütőt (200 fokra), a bucikat kend meg a felvert tojással, egy tűvel szurkáld meg a tetejét. Így nem repedezik majd ki az odaluk.

Kb. 10-15 perc alatt süsd őket készre.

Készítsd el a hamburgerhúst!

Hamburgerhús hozzávalók:

Hozzávalók:

  • 80 dkg darált marhahús
  • 3/4 tk. őrölt koriander
  • 3/4 tk. őrölt bors
  • 1 nagyobb tojás
  • 1 marék zsemlemorzsa
  • 1 közepes fej hagyma

Elkészítés:

Vágd apró darabokra a hagymát vagy reszeld le. Készülj fel, könnyfakasztó élmény lesz!

Tedd egy tálba a húst, majd add hozzá a hagymát és a fűszereket. Keverd el.

Üsd bele a tojás, majd szórd meg a zsemlemorzsával és gyúrd össze.

Fóliázd le és tedd a hűtőbe legalább egy órára, hogy összeérjenek az ízek.

Közvetlenül sütés előtt formázz belőlük húspogácsát, nagyjából ujjnyi vastagra és serpenyőben süsd őket egyenletesen – mindkét oldalukat.

Mikor elkészült minden alapanyag, állítsd össze a házi, vidéki hamburgeredet. Tegyél bele még amit csak akarsz: sajtot, salátát, ketchupot, majonézt, mustárt és fogyaszd egészséggel. Illetve jó étvággyal.

Köszönjük Ádám, reméljük, jól laktál…


házi hamburger

házi hamburger recept

 

Töltsd le INGYEN a Ketogén DIÉTÁS étrended!