Minél több zsírt viszel be, annál több tesztoszteront tud a szervezeted kreálni. Ilyen egyszerű a képlet: több zsír = több tesztoszteron. A legjobb forrása a tesztoszteronnak, mégis úgy néz ki, hogy az olívaolaj, ha az argentin kutatók tanulmányát figyelembe vesszük. Kulcsfontosságú lehet, ha azt nézzük idősebb korban mennyivel aktívabbak a férfiak ha aktívan olívaolajat fogyasztanak.
Az olívaolaj egy zöldség olaj az olíva gyümölcsből. Ez triglicerideket tartalmaz, amely magas szinten tartalmaz oleocanthalt (gyulladáscsökkentő) és oleuropeint (vérnyomáscsökkentő). Már csak az oleuropeint ha nézzük is órási szerepet játszik az egészségügyi hatásokban, mellesleg ez okozza az olívaolaj keserű ízét is. Úgy vélik, hogy a természetes antioxidánsok közül az egyik legerősebb. Az olívaolaj többnyire (kb. 70%-a) egyszeresen telítetlen zsírt tartalmaz – ez képes a káros LDL koleszterin szintet csökkenteni és az egészséges HDL koleszterint növelni.
A kutatás
Az “Instituto de Investigaciones Bioquimicas de La Plata” kutatása egy kísérleti jellegű volt. 60 napig az étel manipulálva volt. 70 g szójababot (S), olívaolajat (O), kókuszolajat (C) vagy szőlőmagolajat (G) kaptak testkilogrammonként. 60 nap után mérték a tesztoszteronszintet. Ezek alapján a kókuszolaj és az olívaolaj volt a legjobb “pörgető”.
A páciensek heréit is vizsgálták, ami méretileg is súlyosabb lett. A kutatók egy másik kiadványt is kiadtak ezzel kapcsolatban, hogyan is történt mindez. Az olívaolaj és a kókuszolaj a 3-Beta-HSD és a 17-beta-HSD enzimek szintjével nagyobb aktivitást érzékeltek. Ezek játszanak fő szerepet a tesztoszteron szintézisében. Emellett, mindkét olaj növelte az antioxidánsokat a Leydig-sejtekben, amelyek szintén a tesztoszteron terméléséért felelnek. De egy lépéssel tovább mentek. Összefüggést találtak az olaj, a szabad koleszterin, a Leydig-sejtekben lévő szabad koleszterin szint és a tesztoszteron szintje között.
A Leydig-sejtek kreálják a tesztoszteront a koleszterinből. Egy olyan étrend, amely nagy mennyiségű kókuszolajat vagy olívaolajat tartalmaz, több koleszterint segít felvenni a sejtekhez. Minél több szabad koleszterinhez jutnak a sejtek, annál több tesztoszteront képesek termelni!
Természetes naturál hobbisportolók, akik szeretnék növelni a tesztoszteron szintjüket (25 év felett már el lehet rajta gondolkozni), hasznos lehet számukra az az olívaolaj fogyasztásának megnövelése. Még ideálisabb egy kókuszolaj + olívaolaj mix. Van egy másik tanulmány is, ami szerint a vörös áfonya, segít a heréknek még több koleszterint felszívni.
Mi még az a természetes növény, ami segíti a tesztoszteronszinted?
Tongkat Ali ” Long Jack”
Értékes, védett gyógynövény, mely drasztikusan tudja fokozni szexuális képességed és állóképességed!
Malajziában védett növény, nem véletlenül jutott erre a sajnálatos sorsra. Összességében serkenti a saját nemi hormon termelésed, így nem csak az említett előnyöket élvezheted, hanem közérzeted, immunrendszered erőssége is nagyobb lesz.
Bolgár királydinnye
Értékes szaponineket tartalmaz, melyek alapjai a célzott sporttáplálkozásnak, főleg akkor ha ezeket a sorokat olvasod. A szaponinek elsődlegesen felelősek az izomzat megfelelő terhelés és tápanyagbevitel melletti növekedésért.
Maca gyökér
Maga a gyökér és kivonata a potencianövelésben vált elterjedté és közkedveltté. Ezen kívül gazdag aminosavakban, valamint nyomelemekben, multivitaminban. Egy szóval nem hiányozhat a Trainbolonból!
Acetyl L- Carnitin
A karnitin azon fajtája, melynek legnagyobb a biológiai hasznosulása, továbbá felszívódásának sebességét a 100 méteres síkfutók gyorsaságához is hasonlítható. Manapság az L- karnitin a diétás étrend-kiegészítők alapkövei közé tartozik. Zsírégetésed hatékonyabbá teszi, az elégetett zsírsejteket pedig segít elszállítani. Ha Trianbolont fogyasztasz, előnyös lesz számodra még a regenerálódást, tesztoszteron igényt elősegítő hatása is.
Ártéri japán keserűfű
A vörösborban található antioxidánsok közül az egyik meghatározó. Kevesen tudják, de erőteljes anti-ösztrogén hatása van, emiatt ha hajlamos vagy a relatív magas ösztrogén szintre, mindenképp ajánlatos alkalmaznod. Teljesen természetes hatóanyagként mellékhatások nélkül hagyd, hogy érvényesüljön a tesztoszteron hormonod!
Fűrészpálma
40 életév felett jelentkezhetnek a prosztatagondok, húgyúti problémák. A Fűrészpálma segít megelőzni az effajta kellemetlenségeket. Nem megerősített kutatások eredményeként pedig kimutatták, hogy afrodiziákum hatással is bír. Ezért ha szexuális teljesítményed tovább turbóznád, érdemes bevetned az olyan kiegészítőket amik Fűrészpálma kivonatot tartalmaz. Vesd be a Trainbolont és nem csak edzésteljesítményed lesz jobb, de az ágyban is kamatoztathatod hatását.
olívaolaj1
olívaolaj hatása
Források:
Vidlar A, Vostalova J, Ulrichova J, Student V, Stejskal D, Reichenbach R, Vrbkova J, Ruzicka F, Simanek V.: The effectiveness of dried cranberries ( Vaccinium macrocarpon) in men with lower urinary tract symptoms. – Br J Nutr. 2010 Oct;104(8):1181-9. doi: 10.1017/S0007114510002059. Epub 2010 Aug 31.
Graciela E. Hurtado de CatalfoMaría J. T. de AlanizCarlos Alberto Marra: Influence of Commercial Dietary Oils on Lipid Composition and Testosterone Production in Interstitial Cells Isolated from Rat Testis – de Catalfo, G.E.H., de Alaniz, M.J.T. & Marra, C.A. Lipids (2009) 44: 345. doi.org/10.1007/s11745-008-3277-z
Hozzászólások
Eddigi hozzászólások a "Hogyan hat az olívaolaj a férfi hormonokra?" című cikkhezSziasztok!
Az utóbbi időben elvileg “kiderült”, hogy a kókuszzsír valójában nem is annyira egészséges. Erről tudnátok bővebben értekezni?
http://www.webmd.com/diet/features/coconut-oil-and-health#1
http://www.livestrong.com/article/141282-bad-effects-using-coconut-oil/
Szia László! Igen sajnos “ellenkampány” folyik ellene, mint néhány éve amikor a margarinon kívül minden egészségtelen volt (Igen, a vaj is. Ki érti…) Első támadási pont: magas telített zsírsav arány 92% (sertészsír 50%), csak hogy nem aszerint kellene 2017-ben osztályozni a zsírokat, hogy telített vagy telítetlen, hanem a zsírsavban lévő szénlánc hossza sem mindegy (a kókuszzsír közepes). Második pont: Sajnos nem mindegy milyen kókuszzsírt választunk, a nagyobbik része ami ipari mennyiségben készül, erős finomítási eljáráson megy keresztül, ezáltal az emberek nem azt a hatást kapják amit várnak. Kerülni kell a hidrogénezett és a folyékony kókuszolajat. Helyette a szűz és extra szűz kókuszolajat kell keresni, avagy nem hidrogénezett kell, hogy legyen.
“…egészségtelen volt (Igen, a vaj is. Ki érti…”
Mindenki aki tudja, hogy a világon a legmagasabb volt a szívinfarktus előfordulása a finn észak-karéliai favágók körében, akik a legtöbbet ették.
Fiatalon hullottak mint a legyek. Az sem igaz, hogy csak a túl nagy szint okozta, Lengyelország is átvette a finnek tejzsír helyettesítő programját és felére esett vissza a szívinfarktusok száma. Ez óriási bizonyíték kéne, hogy legyen.
Ez az infó elfelejtődött és megint nyomják a tejzsírt, – ki érti…?