A minap vendégek érzetek hozzánk, és arra gondoltam, hogy jó volna valami könnyű, gyorsan elkészíthető finomsággal kedveskedni nekik. A választásom pedig az alábbi két dologra eset. A palacsintát azért választottam, mert gyorsan és egyszerűen el lehet készíteni és megannyi lehetőség kínálkozik az ízesítésére. Én most a sokak által nagyon kedvelt túrós verziót választottam, de arra az elhatározásra jutottam, hogy az ízeket egy kevéske kis eperrel még jobban felfokozom. Csak ajánlani tudom a Peak által kifejlesztett magas fehérjetartalmú palacsintaport, mellyel a palacsintasütés ezentúl gyerekjáték lesz.
A másik dolog, pedig amit elkészítettem az egy banános, fehérjeporos kávés shake volt. Hiszen kinek nem esik jól ebben a nagy melegben egy kis könnyű kávés finomság. Viszont aki nem szereti a fekete kávét annak is előszeretettel javaslom, mert helyettesíthető koffeinmentes-, vagy cikóriakávéval is.
Fehérjés palacsinta
TÚRÓS-EPRES PALACSINTA
Hozzávalók:
- 1 adag (100 g) Peak fehérjés palacsintapor
- 2,5 dl hideg víz
- 15 dkg sovány túró
- ½ citrom leve és reszelt héja
- 2 evőkanál eritritol
- 20 dkg eper
Fehérjés palacsinta recept
Elkészítés:
A palacsintaport a vízzel csomómentesre keverjük, majd 1-2 percig pihentetjük a tésztát. Ezután a szokásos módon palacsintasütőben kisütjük a lapokat. A töltelékhez a túrót, a cirom levét és héját, valamint az édesítőt egy villával összedolgozzuk. Miután kihűltek a palacsinták kezdődhet a töltés. A palacsintákat megkenjük a túrós krémmel, erre ráfektetjük az elfelezett epreket és feltekerjük. Extra eperrel tálaljuk.
KÁVÉS SHAKE
Hozzávalók 2 adaghoz:
- 4 dl fekete kávé
- 1 db nagyobb banán
- ½ dl víz
- 5-6 szem jégkocka
- 3 evőkanál cukrozatlan, alacsony zsírtartalmú kakaópor
- 2 evőkanál fehérjepor (vaníliás, csokis vagy banános ízben)
- ½ marék dió
- fahéj (ízlés szerint)
- édesítőszer ízlés szerint
Elkészítés:
Minden hozzávalót beleteszünk a turmixba és alaposan összeturmixoljuk. Tálaláskor a tetejére tehetünk egy kevés tejszínhabot (persze csak akkor, ha ez még belefér a diétába). Ezen kívül pedig tovább ízesíthetjük fahéjjal és kakaóporral.