Besózva! A só a barátod. Ha nem így gondolod, félreérted!

A Peak Man átalakítás Pistije komolyan veszi a tömegelést. Az étrendben szereplő ételek mennyisége mellett az ételek minőségére is figyel. Mindegy, hogy diétázol vagy nem, a sóbeviteled ellenőrizned  kell! A Peak Man-ek megválogatják a főzés során használt fűszereket. Tegyél így Te is!

Sófogyasztás

A Testépítés 2.0 átalakítás résztvevője Pisti jól halad a programban. Alakul a testén a minőségi izomtömeg, ami a kemény edzések mellett, a bevitt táplálékoknak is köszönhető. A tömegnövelés nagyon lassú folyamat, évekig eltarthat.

Pisti mérési adatai a következőképp alakultak az első 30 nap után

2012.11.15.              2012.11.25.   2012.11.30.   2012.12.19.

Magasság: 175 cm

Testsúly: 68,5 kg          69,1 kg             68,7 kg             69,5 cm

Mell: 102 cm                 104 cm             104,5 cm          105,5 cm

Derék: 77,5 cm             78,5 cm            77,5 cm            77,5 cm

Csípő: 84 cm                84 cm               84 cm               84 cm

Vállkerület: 110 cm       113 cm             114 cm             114 cm

Comb: 54 cm               54 cm               52,5 cm            54,5 cm

Vádli: 37 cm                 37 cm               37,5 cm            37 cm

Bicepsz: 35,5 cm          36,5 cm            36 cm               36 cm

Alkar: 28,5 cm              29 cm               29 cm               29 cm

Pisti Peak Man előírt étrendjében az ételek mennyisége meghatározott. Az ételek elkészítésben azonban kreatívak lehetnek a srácok, és ebben úgy tűnik több Peak Man szakácsra is leltünk.

Pisti Peak Man ebben követendő példád lehet. Ne szenvedj a száraz csirkemelleddel, mert jól fel lehet turbózni.

Az ételek fűszerezését illetően tiltásra kerültek az olyan hagyományos ételízesítők, amelyek ízfokozókat, állományjavítókat és egyéb mesterséges anyagokat tartalmaznak. Ezeket ha lehet, Te se használd.

peak_man_atalakitas

Sót fogyasztanod kell még a legszigorúbb diétában is!

Hogyan lehet ez? Mindenhol azt hallani, hogy a sózás nem egészséges, vizet köt meg és egészségtelen. A túlzásba vitt só fogyasztás olyan negatív következményekkel jár mint a szív- és keringési rendellenességek kialakulása. Azonban az sem túl szerencsés, ha átesel a ló túlsó oldalára. A só hiánya hasonló egészségügyi következményekkel jár, mint a túlzásba vitt fogyasztása.

Egészséges sófogyasztás

  • Nátrium nélkül nem csupán az ételeidet érezheted íztelennek – nátrium nélkül a szervezeted dehidratálódik, az anyagcseréd lelassul.
  • A nátrium nélkülözhetetlen ásványi anyag ahhoz szükséges, hogy a tested megtartsa és hasznosítsa a nedvességet.
  • Sóra van szükséged a tápanyagok szállításánál, az idegi impulzusok továbbításánál, valamint az izmok összehúzódásánál, ideértve a szívizmot is.

Kemény, izzasztó edzés alatt sót veszítesz! Ezt pótolnod kell.

Vagyis a só bevitel még inkább létfontosságú, ha sportolsz. Sportolás közben (mármint ha keményen nyomod az edzést) az izzadással só is távozik a szervezetedből, így azt mindenképp vissza kell pótolnod.

A szervezeted sótartalmát elsősorban a veséd szabályozza. Ha kevés a só a táplálékodban, akkor a veséd visszatartja a sót a szervezetedben.

Táplálkozási szakemberek ajánlása szerint egy átlagos felnőtt ember napi nátriumszükséglete 2 gramm. Káliumból is körülbelül ennyire van szüksége naponta a szervezetednek.

Ne keverd össze a sót és a nátriumot! A nap sófogyasztásod 75 százaléka elsősorban a feldolgozott élelmiszerek adalékanyagaiból kerül azonban a szervezetedbe.

Az asztali só valójában nátrium-klorid. A sótartóból a sóbevitelednek mindössze 25 százaléka származik. A 75 százalék elsősorban a feldolgozott élelmiszerek adalékanyagaiból kerül a szervezetedbe.

  • Alacsony nátrium tartalmú ételek: friss gyümölcsök, gyümölcslevei, sótlan kekszek, főtt tészták. Hagyományos étrenddel ezekből 300 mg nátriumot viszel a szervezetedbe.
  • Közepes nátriumtartalmú ételek: vörös- és fehérhúsok, tejtermékek, tojás, articsóka, spenót. Az ilyen jellegű ételek fogyasztásával naponta átlagosan 500 mg nátrium jut a szervezetedbe.
  • Magas nátriumtartalmú ételek: konzervált ételek, konzervek, félkész ételek, a szalonna, a sonka a kolbász, füstölt húsok, fagyasztott húsok, mélyhűtött-, és félkész ételek, sós kekszek, kenyér, pizza, kemény sajtok, levesporok, a gyorséttermi kínálat, a szószok, valamint a salátadresszingek.

A minőségi étrendedben tehát használj az ízesítésre fokhagymát, zöldfűszereket, pirospaprikát, a húsokat és a párolt zöldséget nyugodtan sózd meg, de inkább a tengeri sót használd, mint a finomított asztali sót.

Most pedig lássuk Pisti Peak Man shef receptjei közül az egyiket, mely szinte nem is tartalmaz sót.

Hagymás-gombás-paradicsomos ragus, 0%-os joghurtos csirkemell

Hozzávalók:

  • 6 gerezd préselt fokhagyma
  • 1 óriás vörös hagyma
  • bio paradicsom szósz
  • kókusz zsír hagyma dinszteléshez
  • 0%-os joghurt
  • 1 konzerv gomba
  •  csirkemell

Elkészítés:

Pirítsd meg a hagymát és fokhagymát a kókuszzsíron, pirítsd meg a húst ezen a dinszten. Ha megpirult keverd hozzá a többi hozzávalót, majd főzd össze egy kicsit és már kész is!

Már csak egy hét, és egy újabb Peak Man fejezi be az átalakítást!

 

Mező Mónika
Itt elérsz!

Mező Mónika

A Peak magyarországi vezetője vagyok. 16 éve használom a Peak termékeket, 16 éve gyártunk a Peak gyáraival. 16 éve dolgozom női és férfi sportolókkal az étrend-kiegészítő szakmában. Magyarországon én ismerem a legjobban a Peak termékeket, ezért a legjobb helyen vagy ahhoz, hogy KÉRDEZZ.
Mező Mónika
Itt elérsz!
Termékek a Peak Shop kínálatából!
Hozzászólások

Tudj meg többet arról, hogyan lehetsz még szebb a Google+ oldalunkon!

Besózva! A só a barátod. Ha nem így gondolod, félreérted!
1 szavazat, 5.00 átl. szavazat (94% pont)

Fontos a véleményed! Itt vagyunk, ha van kérdésed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Hozzászólás elküldése előtt kérled add meg a helyes számot *

Besózva! A só a barátod. Ha nem így gondolod, félreérted!
1 szavazat, 5.00 átl. szavazat (94% pont)
2273
Alakulj át, Peak konyha
, ,