Unod a hagyományos csirke-rizs ételt? Valami különleges ízélményre vágysz és még egészséges, diétás is legyen? Akkor a következő pörkölt receptet neked találták ki!
Csirkepörkölt
Hozzávalók:
- 500 g csirkemell
- 1 doboz csicseriborsó (kb. 250 g)
- 1 db édesburgonya
- 2-3 db paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db erős paprika
- só, bors, fűszerek egyéni ízlés szerint
- kókuszzsír vagy EZ Coat olajspray
Diétás csirkepörkölt
Elkészítése:
1. A csicseriborsót előző este áztasd be vízbe, picivel többe, mint ami elfedi.
2. Másnap ugyanebben a vízben tedd fel főni és forrástól számítva 1 órán át főzd, hogy jól megpuhuljon.
3. Egy nagyobb edényben hevíts fel a kókuszzsírt vagy fújd be az olajspray-vel és pirítsd meg a hagymát.
5. A csirkemellet vágd fel csíkokra és dobd rá a hagymára, süsd, amíg kifehéredik.
6. Pucold meg az édesburgonyát és kockázd fel.
7. Tedd az édesburgonyát és a megfőzött csicseriborsót a húsra.
8. Add hozzá a sót, a borsot és a fűszereket (én provance-i fűszerkeveréket használtam).
9. Vágd fel a paradicsomot és az erős paprikát, majd azt is add hozzá.
10. Főzd addig, míg megpuhulnak az összetevők.
Az elkészítésnél vedd figyelembe, hogy a csicseriborsót a főzés előtt, előző este be kell áztatni. Arra is készülj fel, hogy több, mint 1 órán át kell főzni, vagyis ezt a receptet ne akkor próbáld ki, mikor már éhes vagy és azon gondolkodsz, mit tudsz minél gyorsabban összedobni. Az édesburgonya vagy batáta íze nyersen olyan, mint a sárgarépáé, viszont megfőzve már sokkal inkább hasonlítani fog a hagyományos krumpliéhoz. Összefőzve az egésznek fantasztikus íze lesz és szaftot is nyugodtan megeheted. Persze lehetőleg ne fehér kenyérrel tunkold ki a tányérból!
Próbáld ki ezt a nagyszerű receptet Te is!