Érkezik a meggyszezon. Érdemes ilyenkor egy kis meggyet beszerezned és akkor már készíts belőle egy klasszikus sütit, mégpedig a meggyes pitét, persze újragondolva kicsit. Én már átgondoltam, rád csak az elkészítése vár!
Hozzávalók:
- 100 g zabpehelyliszt
- 30 g vaníliás fehérjepor
- 2 db tojás
- 150 g natúr joghurt
- 1 dl víz vagy tej
- sütőpor vagy szódabikarbóna
- 200-300 g meggy
Elkészítése:
30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!
- Először magozd ki a meggyet.
- Válaszd szét a tojásokat.
- A tojássárgáját keverd össze a joghurttal és add hozzá a zabpehelylisztet, a fehérjeport.
Ezt is kavard össze:
- A tojásfehérjét verd kemény habbá és óvatosan forgasd össze őket.
- Sütőpapírral béleld ki a tepsit, majd öntsd rá a masszát.
- Rakosgasd rá szépen a kimagozott meggyeket.
- Előmelegített sütőben süsd kb. 180 fokon sütőtől függően 15-20 percig.
Ha kihűlt vágd kockákra és kínáld meg a családodat, barátaidat. Ne mondd egyből, hogy miből készült, hadd csodálkozzanak, hogy a diétás verzió is tud ugyanolyan finom lenni, sőt még finomabb is.