Unod a hagyományos rántott húst? Szeretnéd feldobni egy kicsit? Akkor próbáld ki ezt a receptet és ígérem, hogy nem fogsz csalódni. Ráadásul a hús bundája is fehérjedús és természetesen csak tiszta alapanyagokból készül.
Diétás panír
Hozzávalók:
- 200-250 g sovány vagy félzsíros túró (én laktózmentes túrót használtam)
- 3 tojás
- 2 dl tej (sima tehéntej is megfelelő)
- 500 g csirkemell filé
- 150 g zabpehelyliszt
- kókuszzsír
- kuszkusz
Csirkemell diétás panírban
A hús elkészítése
Keverd össze a túrót, a tojások sárgáját, a tejet és a zabpehelylisztet. Ha gondolod, tegyél bele egy kis sót és fokhagymát.
Verd fel kemény habbá a tojások fehérjéjét. Egy jó „edzésnek” is megteszi, ha kézzel teszed és nem valami gépi mixerrel.
Add hozzá a felvert habot a túrós masszához.
A vékonyra vágott és megsózott hússzeleteket először forgasd meg a zabpehelylisztben, majd a túrós masszában és süsd szép aranybarnára a kókuszzsírban
A kuszkusz elkészítése
A kuszkusz elkészítéséhez csak forró vízzel kell a száraz tésztaszemeket felöntened. A kuszkusz és a forrásban lévő víz arányára 1:1 és 1:1,5 között javasolt. Előbbi esetben egy pohár kuszkuszhoz egy pohár forró víz, míg a második esetben másfél pohár forró víz megy. A kuszkusz igazán pergősen jó, és ehhez tökéletesen elég az 1:1 arányú elkészítés.
- Végy egy hőálló tálat és öntsd bele a száraz kuszkuszt. 4 személyre kb. egy bögre (2,5 dl vagy kb. 250 g) kuszkuszt számolj.
- Öntsd fel ugyanannyi forró vízzel, ízlés szerint adj hozzá egy kevés olívaolajat.
- Zárd le légmentesen műanyag fóliával. A gőzben azonnal párolódni kezd a kuszkusz, szemmel látható módon magába fogja szívni a forró vizet.
- 5 perc múlva egy villával lazítsd fel a szemeket, hogy szép, pergős kuszkuszt kapj.
Bőven fog maradni a túrós masszából, miután kisütötted az összes húst. Nyugi nem megy kárba, úgy ahogy van, süsd ki. Apró korongok lesznek belőle – vagy amit szeretnél, és olyan, mint valami túrós lepény.
Ezt a receptet mindenképpen ki kell próbálnod!