-+=
Olvasási idő: < 1 perc

Gyerekkorunk egyik kedvenc étele volt a túrógombóc. Persze ki mondta, hogy ezt csak a gyerekek ehetik? Ha egészségesen táplálkozol vagy éppen diétázol, akkor is érdemes kipróbálnod a következő túrógombóc receptet.

Túrógombóc

Hozzávalók a gombócokhoz:

  • 450-500 g zsírszegény vagy félzsíros túró
  • 150 g zabkorpa vagy zabpehely (esetleg fele-fele mindkettőből)
  • 2 tojás
  • 1 adag vaníliás fehérjepor
  • fél citrom

Fehérjés túrógombóc

Hozzávalók a morzsázáshoz és az öntethez:

  • apró szemű zabpehely vagy esetleg darált dió, mák a morzsához
  • 1 adag vaníliás fehérjepor
  • natúr joghurt

Elkészítése:

Kavard össze a túrót a tojásokkal, zabkorpával, zabpehellyel és a fehérjeporral.

Dolgozzon helyetted a Zsírégetőd! A Munka Ünnepére: 33% OFF a Peak Zsírégetőidre!

A citrom levével locsold meg és szórd hozzá a lereszelt citrom héját.

Tedd be a hűtőbe egy félórára, órára. Ezáltal jobban összeáll a túrós massza.

Forralj vizet egy nagyobb lábosban.

Vizes kézzel formálj gombócokat, kicsit, nagyot, ahogy szereted.

Tedd a gombócokat a forrásban lévő vízbe, majd némi várakozás után a gombócok fel fognak „úszni” a víz tetejére. Ekkor még egy kicsit főzd, úgy kb. 1 percig.

Olaj nélkül piríts meg egy kis zabpelyhet és ebbe forgasd bele a gombócokat.

A natúr joghurtot keverd össze a vaníliás fehérjeporral és öntsd rá a gombócokra.

Jó étvágyat!

feherjes-turogomboc

Vidd bátran, örülünk, hogy adhatunk neked!