-+=
Olvasási idő: < 1 perc

Egy finom, kalória- és szénhidrátszegény, fehérjében gazdag és tápláló paleo kenyér receptet hoztam, amit medvehagymával ízesítettem. Ezt a recepted elteheted akár a jövő heti húsvéti menühöz is! Nagyon finom sonkával, zöldségekkel, tojással is.

Paleo kenyér

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 100 g ToTu krém (vagy krémes zsírszegény túró, de ez nem paleo)
  • 50 g mandulaliszt
  • 50 g napraforgóbél liszt (vagy más magliszt, pl. szezámmagliszttel, tökmagliszttel vagy lenmagliszttel is el tudom képzelni)
  • 50 g tápiókakeményítő
  • 10 g útifű maghéj
  • ½ csomag sütőpor
  • 100 ml víz
  • 4-5 medvehagyma levél
  • 1-2 tk. só
  • 1 tk. (alma)ecet

Medvehagymás paleo kenyér

Elkészítés:

Csak a HÉTVÉGÉN: Beérkezett a VEGAN Createston! 33% OFF az összes Createstonokra!

A tojásokat válaszd szét, majd a sárgákat keverd ki a ToTu krémmel, és az apróra kockázott medvehagyma levelekkel. A fehérjéket verd kemény habbá egy kevés sóval és egy pici almaecettel. A liszteket, a keményítőt, az útifűmaghéjat, a sót és a sütőport keverd össze.

A lisztes és a tojássárgás keveréket kanalanként forgasd hozzá a tojásfehérjéhez, majd amikor már sűrű, ragacsos a tészta, a vizet is kezdd el hozzáadagolni.

Szilikon kenyérformában vagy sütőpapírral bélelt őzgerincben 180 °C-ra előmelegített sütőben légkeverésen süsd kb. 30 percig, majd a formából kivéve még 10-15 percig, hogy a kenyérnek szép héja legyen.

Miután egy kicsit kihűlt, már szeletelhető is!

Processed with Moldiv

Vidd bátran, örülünk, hogy adhatunk neked!