-+=
Olvasási idő: 2 perc

Sokszor nincs már az embernek fantáziája, hogy mit készítsen el, amitől jól is lakik, de a diétájának sem árt vele. Nekem ez a recept az egyik kedvencem, úgyhogy megosztom veled is, hátha adok vele egy tippet.

narancsos-csirkes-receptNem lesz szükséged túl sok dologra, mindössze:

  • 800 g csirkemell
  • 1 nagyobb narancs
  • 1 kisebb lilahagyma
  • citrom
  • fél dl fehérbor
  • 2 dl 100%-os narancslé
  • vöröshagyma
  • mandulaszirom
  • fűszerek tetszőlegesen: só, bors, pirospaprika, majoranna
  • olajspray

Elkészítése:

Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.

Dolgozzon helyetted a Zsírégetőd! A Munka Ünnepére: 33% OFF a Peak Zsírégetőidre!

Csontozd ki és tisztítsd meg a csirkemellet, vágd kisebb darabokra, majd alaposan fűszerezd be.

Fújj ki egy tűzálló tálat olajspray-vel, majd helyezd a húsdarabokat a tűzálló tálra úgy, hogy az a felük legyen felfelé, ahonnan levetted a bőrt – már, ha nem filét vettél. Sózd, fűszerezd, majd szórd rá az a felvágott hagymát.

Ezután locsold meg a vörösbor és a narancslé felével, majd facsard rá egy fél citrom levét. Szeleteld fel a narancsot és helyezd a csirkemellre. Takard le alufóliával és mehet a sütőbe kb. 3/4 órára.

Vedd ki a sütőből, fordítsd meg a húsokat, majd öntsd rá a maradék narancslevet, bort, facsard rá a másik fél citromot is. Szórd meg az egészet mandulaszirmokkal és mehet vissza alufólia nélkül a sütőbe még 15 percre.

Tápérték összesen:
205 g fehérje, 8,7 g zsír, 31 g szénhidrát, 1035 kcal

narancsos-csirkes-recept-tapertek

Tálald főtt rizzsel, és alaposan locsold meg a kisült narancsos-boros szafttal. Jó étvágyat!

narancsos-csirkemell-feherborral

Sült csirke

Narancsos sült csirke

Vidd bátran, örülünk, hogy adhatunk neked!