A karácsonyi menü egyik szerves része a hal. Biztosan kerül az asztalotokra halászlé (ponty) és még szenteste vagy karácsony másnapján szokás valamilyen egyéb halat is enni. Íme, egy recept a sült harcsa, és krumplipüré helyett most a köret legyen ezúttal zellerpüré.
Sült harcsa
Hozzávalók:
- 70 dkg afrikai harcsa
- pirospaprika
- zabpehelyliszt
- 500g (egy nagy fej) zellergyökér
- 2 dl kókusztej vagy sima tej
- só, bors
- 3 gerezd fokhagyma
- kókuszzsír
Sült harcsa recept
Elkészítése:
A harcsafilét kockázd fel. A szálka miatt ne aggódj, nem lesz benne.
30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!
Kockázd fel a zellert és tedd fel főni.
Sózd be picit, a halat, tedd hozzá a zúzott fokhagymát, borsozd,
Forgasd meg a befűszerezett halat a paprikás zabpehelylisztben.
Süsd ki az így bepanírozott halat kókuszzsírban.
A megfőtt zellert szűrd le, majd öntsd rá a kókusztejet. Botmixerrel turmixold össze, közben fűszerezd ízlés szerint a pürét.
Próbáld ki ezt a receptet, lepd meg vele a szeretteid, vidd el, ha vendégségbe mész!