-+=
Olvasási idő: < 1 perc

Ez az ízletes szardellás-sós keksz megállja a helyét a diétádban! Növényi mártogatósokkal, vagy egy kis paradicsommal, paprikával, uborkával együtt igazi vitaminbomba lehet reggelire, vagy tízóraira!

Sós keksz

Hozzávalók:

  • 120 g teljes kiőrlésű liszt
  • 115 g kókuszsír
  • 115 g finomra reszelt kemény sajt
  • 50 g lecsöpögtetett és apróra vágott szardella filé
  • 50 g kimagozott, apróra vágott fekete olajbogyó
  • fél teáskanál cayenne bors

Diétás sós keksz

Elkészítése:

1. Tedd az összes hozzávalót egy konyhai robotgépbe, és addig dolgozd, míg szilárd tésztát nem alkot.

2. Fedd be fóliával, és hűtsd 20 percig.

Black Friday! 33% OFF Mindenre a PeakShopban + 1 doboz Cukimentes Szaloncukor is a Tiéd!

3. A sütőt melegítsd elő 200 fokra.

4. Nyújtsd ki a tésztát egy vékonyan belisztezett nyújtódeszkán.

5. A tésztát vágd hosszanti csíkokra, majd a csíkokat váltakozó irányban úgy, hogy háromszögeket kapj.

6. Tedd őket egy sütőlapra, és süsd 8-10 percig, amíg aranybarna nem lesz.

7. Tálalás előtt enyhén sózd meg.

Padlizsánkrémmel nagyon finom, de ha nincs kedved bajlódni az elkészítésével, mártogasd csak egyszerűen kalóriamentes Walden szószba.

Jó étvágyat!

szardella_sos_keksz_recept

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.