Szereted az olasz ízeket? Diétázol? Akkor ez a Te recepted! Fogyaszd akár ebédre, vacsorára, de még egy edzés utáni visszatöltésnek is tökéletesen megfelel az alapanyagok tápértéke miatt.
Pulykamell
Hozzávalók:
- 450 g pulykamell
- 40 g kiváló minőségű, vékonyra szelt füstölt sonka (pl. Serrano)
- 100 g krémes, zsírszegény túró
- 50 g zsírszegény sajt
- fűszerek ízlés szerint (só, bors, fokhagyma, chili, zöldfűszerek…)
Sonkás pulykamell
Elkészítés:
- A sütőt melegítsd elő 200 °C-ra. Közben egy tűzálló tál alját rakd ki sonkaszeletekkel.
- A pulykamellet vágd tetszőleges méretű szeletekre, majd sózd be.
- A túrót keverd össze ízlés szerinti fűszerekkel: a fokhagymát, borsot, petrezselymet, metélőhagymát különösen ajánlom. Ha túl sűrű, pici vízzel lazíts rajta, míg tejfölhöz hasonló állaga nem lesz.
- A pulykamellszeleteket helyezd a sonkára majd csorgasd rájuk és közéjük a túrós-fűszeres öntetet. Fedd le a tálat, tedd a sütőbe és süsd majdnem készre.
- Közben a sajtot reszeld le, amikor a hús már kifehéredett és megpuhult, szórd rá. Tedd vissza a sütőbe még egy kis időre, de már fedő nélkül, és ha teheted, grill üzemmódba, hogy rápiruljon a sajt.
- Párolt, vagy sült zöldségekkel tálald. Szerintem petrezselymes zöldbabbal kiváló.
Én ezt 4 adagra osztottam, így egy adag tápanyagtartalma a következő:
218 kcal, 37 g fehérje, 1 g szénhdirát, 8 g zsír
Sovány túróval és sajttal tovább csökkenthető a kalória- és zsírtartalom. Az én túróm 100 g-ban 5 g zsírt tartalmazott, a tetejére pedig hagyományos trappistát reszeltem. A pulykamellen kívül más sovány hússal is tökéletes.
Jó étvágyat hozzá!
Hozzászólások
Eddigi hozzászólások a "Pulykamell Serrano sonkával és túróval! Diétás finomság az olasz ízek kedvelőinek!" című cikkhezNekem ez a köret is nagyon tetszik, megkaphatnánk, hogyan készült? 🙂