Végtelenül egyszerű, gyors és fehérjében gazdag finomság, amivel megalapozhatod a napodat, vagy feltöltés nyújt egy hosszú és fárasztó nap után a testednek és lelkednek egyaránt!
Fehérjés süti
Hozzávalók a tésztához:
- 2 adag vaníliás fehérjepor (biztosan működik kókuszossal is, vagy sima csokissal – ez esetben a kakaópor kihagyható)
- 1 egész tojás + 1 tojásfehérje
- 1 púpos evőkanál főzős kakaópor
- 1 kiskanál útifűmaghéj (vagy akár zabpehely vagy zabpehelyliszt)
- 1 kiskanál sütőpor
- kis víz, hogy sűrű krémes állaga legyen
Keverd össze a hozzávalókat egy kisebb tűzálló/mikróálló tálban, majd mehet be a mikróba 3-3,5 percre.
Fehérjés túrós süti
Ezalatt készítsd el a tölteléket, egyszerűen csak keverd össze az alábbi hozzávalókat:
- 100 gr zsírszegény túró
- kb. fél mérőkanálnyi vaníliás (túrós vagy kókuszos) fehérjepor
- kis citromlé, esetleg reszelt citromhéj
Miután a tészta megsült, borítsd ki egy tálra, vágd félbe, kend meg a túróval és már készen is van!:)
Recept forrása: Pákozdi Gabriella
Hozzászólások
Eddigi hozzászólások a "Csokis-túrós fehérjés süti reggelire vagy éppen nasiként!" című cikkhezSzia
Én elkészítettem. És borzasztó lett. Nem tudom mit rontottam el.
Olyan száraz volt és kemény hogy nem bírtam megenni. Ment a kukába.
Nem tudom az befolyásol-e valamit hogy nem útifűmaghajjél készítettem hanem zabpehellyel.
Pedig a tiéd nagyon jól néz ki ezért gondoltam tízóraira magamnak.
Egyszerűen imádom! HATALMAS rajongója vagyok ennek a sütinek! És tényleg készen van 5 perc alatt! Omlós, puha piskóta állagúra sül. Nagyon gyakran készítem el esténként mikor rámjön a brutális csokiehetnék…na egy szeletke ilyen sütivel szuperül elvagyok csoki helyett. 🙂 Este megcsinálom, és alufóliába csomagolva nem szárad ki másnapra sem, ezt szoktam vinni reggelire munkába. Túrókrémmel is csináltam már, de a jól bevált házi gyümölcsjoghurtommal szeretem a legjobban: fagyasztott erdei gyümölcs+ natúr joghurt+vaníliás fehérje kombó. Mennyei páros a kakaós puha piskótával 🙂 Tipp: sütőporból kell ám bele egy púpos kiskanálnyi, a hozzáadott víz pedig sose legyen sok,különben nem sül meg 🙂