Ha igazán kényeztető és könnyű desszertre vágysz, ez a recept hű társad lesz! Nemcsak azért, mert sokoldalúan felhasználható, hanem azért is, mert a végeredményről senki meg nem mondaná, hogy diétás! Édes és csokis, amit a meggy savanykássága kitűnően ellensúlyoz!
Meggyes piskóta
Hozzávalók: (egy kisebb gáz tepsihez)
- 4 tojás
- 4 evőkanál zabpehelyliszt vagy darált zabpehely
- 4 evőkanál víz
- 1 evőkanál kakaópor (cukormentes!)
- 2 evőkanál Dia-Wellness édesítőszer 1:4
- kb. 200 gramm meggy (bármilyen idény vagy fagyasztott gyümölcs)
- 1 csipet só
- 1 teáskanál sütőpor
Tipp: Ha van otthon fehérjeporod (vaníliás vagy csokis), bátran adhatsz hozzá azt is, még diétásabbá téve ezzel a tésztát. 1 evőkanál zabpehelylisztet nyugodtan cserélhetsz 1 adag fehérjeporra.
Csokis-meggyes piskóta
Elkészítés:
30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!
A tojásokat válaszd ketté, a sárgájához add hozzá az édesítőszert és a robotgéppel keverd addig, amíg habos és világos nem lesz! Ezután add hozzá a vizet, a zabpehelylisztet, a kakaót és a sütőport! Egy csipet sóval verd kemény habbá a tojásfehérjét, majd a harmadát keverd össze a sárgás-lisztes masszával!
Ha ezzel kész vagy, a maradék 2/3-ot óvatosan forgasd hozzá, minél kevésbé összetörve, hogy levegős és lágy masszát kapj! Öntsd tortaformába vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe és 180 fokra előmelegített sütőben kezd el sütni!
Körülbelül 3-4 perc után az előzőleg alaposan kimagozott és lecsöpögtetett meggyet szórd a tetejére! Igyekezz minél hamarabb elvégezni a műveletet, hogy ne essen össze a piskóta! Ha viszont nem zavar, ha a meggy a sütemény alján köt ki, a 4 kanál vízzel együtt belekeverheted a tésztába is, vagy rászórhatod még sütés előtt! Süsd tűpróbáig! Ha a piskótába több helyen beleszúrt tűn nincs nyers tészta, a süteményed készen is van!
Egy kis olvasztott étcsokival, rumaromával megbolondíthatod a tésztát, gyümölcsöt pedig választhatsz hozzá kedved szerint. A kakaópor helyett még egy kanál zabpehelylisztet és egy fél vanília rúd kikapart magját a keverékhez adva, remek vaníliás piskótát készíthetsz, amely bármelyik ünnepségen, akár tortaalapként is megállja a helyét!
Vigyázz, mert félő, hogy felszeletelés előtt nekiesel az illatos csokis süteménynek. Nehogy így járj… 🙂 Te mikor sütöttél utoljára piskótát?
Hozzászólások
Eddigi hozzászólások a "Csokis-meggyes piskóta, könnyű finomság, amit bűntudat nélkül fogyaszthatsz!" című cikkhezHát ez valami brutál finom. Nekem málnám volt otthon. Végül 4 szeletre vágtam, bár egyben is simám meg tudtam volna enni. Sajnos. Így egy szeletke 117 kcal 4.6 gr zsír, 6,3 gr ch és 12,04 gr fehérjét eredményezett. Köszi a receptet.
Hú, most nagyon megijedtem. 15 perce sül és a teteje már szinte megégett de az egész folyékony belül… :-/ Remélem valahogy megsül majd… Eleve nagyon keveselltem a 4 evőkanál zabpehelylisztet.
Nagyon jó a recept, finom lett a süti. Én víz helyett a meggy levét kevertem bele. Köszönöm
Szuper, köszönjük MArgit az infót. Puszilunk, Móni
Ok, 180 fok. De mégis mennyi idő???
Szia,
Ehhez a recepthez ennyi információ áll rendelkezésre:
Körülbelül 3-4 perc után az előzőleg alaposan kimagozott és lecsöpögtetett meggyet szórd a tetejére. Igyekezz minél hamarabb elvégezni a műveletet, hogy ne essen össze a piskóta.
Ha viszont nem zavar, ha a meggy a sütemény alján köt ki, a 4 kanál vízzel együtt belekeverheted a tésztába is, vagy rászórhatod még sütés előtt.
Süsd tűpróbáig. Ha a piskótába több helyen beleszúrt tűn nincs nyers tészta, a süteményed készen is van!
Puszillak, Móni