-+=
Olvasási idő: 2 perc

Behűtött, habos krémpudingot kanalazgatni, jéghideg desszertes kelyhet szorongatva az egyre melegedő estéken, elmélázva azon, milyen jól illik a lágy, krémes öntet és a ropogós magvak a hab könnyű, levegős finomságához – igazán bűnös élvezetnek tűnik. Pedig nem az, ha a Peak-re bízod magad!;)

Biztos észrevetted már, hogy a Peak Micellar Caseinből kis folyadék hozzáadásával bársonyosan krémes puding keverhető. Ha némi változatosságra vágysz és kipróbálnál egy új textúrát, a jó hírem az, hogy egy kis trükkel, mindössze 3 összetevőből nagyon stabil, habkönnyű krémpuding készíthető kazeinből.

Hozzávalók:

Black Friday! 33% OFF Mindenre a PeakShopban + 1 doboz Cukimentes Szaloncukor is a Tiéd!

  • 30 g Peak Micellar Casein – nekem ezúttal tejszínes-süti íz volt
  • 150 ml folyadék – magtej, tej, víz, de én most kókusz-mandula tejet használtam
  • 1-2 g konjac liszt vagy xantán por
  • Peak wheyetella
  • 1-2 szem mandula vagy dió

A kazeinport oldjuk fel a folyadékban egy magas falú edényben. Konyhai habverő közepes fokozatán kezdjük el habbá verni. Lassan szórjuk hozzá a konjac lisztet vagy xantánt és kapcsoljuk a gépet magasabb fokozatra. 3-5 percig hagyjuk, hadd dolgozzon.

Ezután vízzel kiöblített desszertes poharakba töltjük a krémpudingot.

A Peak Dietellát mikróban kicsit megolvasztottam, és ezt csorgattam a tetejére. Végül durvára tört brazil dióval díszítettem és 2 órára hűtőszekrénybe tettem.

Tippek:

  • Legkeményebb hab xantán hozzáadásával készíthető. A xantán egy természetes poliszacharid, amelyet az élelmiszeriparban sürítőanyagként és stabilizátorként használnak. Előnye, hogy rengeteg kis levegőbuborékot képes folyadékokban tartani. Gyakran megtalálható összetevőként krémekben, szószokban, habokban és egyéb termékekben. Beszerezhető reform boltokban, áruházakban.
  • A xantán helyettesítésére tökéletes a konjac liszt. Bár ezzel nem érhető el annyira nagy volumenű hab, mégis szépen megtartja majd a levegőbuborékokat, kanalazhatóbb, sűrűbb állagot kölcsönözve a krémnek és cserébe a pudingba rengeteg értékes rost kerül általa.
  • A kazein legkönnyebben akkor verhető nagy térfogatú habbá, ha langyos tejjel készül. Aki nem fogyaszt tejet, ne bánkódjon, a magtejekkel készített verzió sem marad el sokkal a hagyományos tejjel készített verziótól.
  • A recept igazán jól kazein típusú fehérjével működik.
  • Tejsavóval is lehet próbálkozni, de nem garantált a sikeres végkifejlet.
  • Az idő is sokat számít, minél tovább hagyjuk a habverőt dolgozni, annál levegősebb lesz a krémpuding.

proteinpuding

habkönnyű proteinpuding

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.