-+=
Olvasási idő: 2 perc

Nekem a mákos süteményekről valahogy a karácsonyi ünnepek ugranak be, így nem is lehetne jobb egy esős, borul délutánon nekiállni sütni és kipróbálni ezt a mámorítóan finom vendégváró süteményt.

Hozzávalók:

1. réteg:

  • 4 tojás
  • 6 ek. zabpehelyliszt vagy darált zabpehely
  • ½ cs. sütőpor
  • 5 ek. víz
  • 2 ek. eritrit
  • 200 g cukormentes meggylekvár

2. réteg:

  • 2 db tojás
  • 2 ek. eritrit
  • 3 ek. darált mák
  • 2 ek. Popp Cream mákkrém
  • 2 ek. zabpehelyliszt
  • ½ cs. sütőpor
  • ~ 0,5-1 dl növényi tej
  • 150 g cukormentes meggybefőtt

Tetejére:

33,5% OFF mindenre a Peakshopban! Kezd az ÚJ évet, még egészségesebben, a Peakkel!

  • 5 ek. Peak Freetella laktóz-, és gluténmentes mogyorókrém
  • 150 g cukormentes meggybefőtt (ízlés szerint)

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük az eritrittel (fehéredésig), majd robotgéppel vagy kézi habverővel hozzákeverjük a vizet, a zabpehelylisztet, sütőport. Ha túl hígnak érzékeljük, akkor tehetünk még hozzá zabpehelylisztet. Miután kész, óvatosan összeforgatjuk a tojásfehérjével.

Közben a tepsit kibéleljük sütőpapírral és ráöntjük a piskótatésztát, majd erre óvatosan kanalazzuk rá a meggylekvárt – nem kell, hogy az egészet beterítse, csak úgy foltokba rakjuk rá.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojások sárgáját az eritrittel fehéredésig kikeverjük, majd fokozatosan hozzáadagoljuk a tejet és a sütőporral elkevert zabpehelylisztet. Végül hozzákeverjük a darált mákot és a mákkrémet, a lecsepegtetett meggyet és a tojáshabot. A masszát a lekváros tésztára simítjuk és 175 fokon nagyjából 50 percig sütjük. Érdemes tűpróbát végezni, mielőtt kivesszük. Legalább egy órát hagyjuk állni, hogy összeálljon teljesen a sütink

Miután kihűlt jöhet a tetejére az előre megolvasztott Freetella és meggybefőtt.

Jó sütizést! 🙂

mákos süti

meggyes mákos süti

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.