-+=
Olvasási idő: 2 perc

Színezd ki a tányérod, hogy ne csak tisztán, de változatosan is étkezz! 

Ha megszoktad a gyorsan összedobom egyhangú kajákat, akkor itt az ideje hangsúlyt fektetni a tápanyagbevitelre is! Kétlem ugyanis, hogy a natúr csirke-rizzsel ezt teljességgel kielégítenéd…
A vitaminok, rostok, zsírok is kellenek a fejlődésedhez, enélkül a folyamat belassul és könnyebben utolérnek a nyavalyák is.  Kihagyni pedig Te sem szeretnéd az edzést, ugye?

Lássuk mindezt egy recept alapján: a rizs és csirke adott, de lényegesen izgalmasabb verziót mutatok, mint a natúr változat.

33,5% OFF mindenre a Peakshopban! Kezd az ÚJ évet, még egészségesebben, a Peakkel!

Tápanyagadatok
Színezd ki a tányérod, hogy ne csak tisztán, de változatosan is étkezz!
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 1405 Ebből zsírsavak (kcal) 333
% DV (napi érték)*
Összes zsír 37g 57%
Szénhidrát 139,4g 46%
Fehérje 117,8g 234%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).

Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 30 perc
Pihentetés 1 nap
Mennyiség
Hozzávalók
  • 400 gramm csirkemell vagy comb filé
  • 2 evőkanál dijoni mustár
  • 2 evőkanál oliva pomace
  • ízlés szerint
  • 1 nagyobb cukkini
  • 100 gramm basmati rizs
  • 50 gramm vörös lencse
  • 1 db babérlevél
  • 2 db édesburgonya
  • 2 db saslik pálcika
  • ízlés szerint friss rozmaring
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 30 perc
Pihentetés 1 nap
Mennyiség
Hozzávalók
  • 400 gramm csirkemell vagy comb filé
  • 2 evőkanál dijoni mustár
  • 2 evőkanál oliva pomace
  • ízlés szerint
  • 1 nagyobb cukkini
  • 100 gramm basmati rizs
  • 50 gramm vörös lencse
  • 1 db babérlevél
  • 2 db édesburgonya
  • 2 db saslik pálcika
  • ízlés szerint friss rozmaring
Elkészítés
  1. Jelen receptnél csirke felsőcomb filé volt kéznél, de csirkemellnél ugyanígy szuperál mindez (ennél viszont elhagyható a sütőzacsi). A husit vágjuk szépen kockákra majd a mustár és olaj keverékébe pácoljuk be amit egy éjszakán át hagyjunk pihentetni.
  2. Másnap kivéve fogjuk és szépen húzzuk fel őket nyársra. Szándékosan nem mellé húztam a cukkínit, hiszen a comb filénél a puhítást sütőtacskóban folytatom tovább.
  3. Ezután egy serpenyőben hevítsünk olajat és rakjuk bele a saslikat, hogy kérget kapjon a hús.
  4. Mikor ez kész, mehet is a sütőtacskóba amit lezárva 180 fokon készre sütünk. Ez kb 20-25 perc.
  5. Amíg ez elvan, tegyük oda a rizst főni majd egy másik edényben a vöröslencsét. Erre annyi vizet öntsünk, hogy ellepje + még egy ujjnyi. A puffadásmentes lencse titka, hogy fedő nélkül főzzük, amit csak a végén fedjünk le. Illetve nyugodtan dobjunk a vízbe egy szál babérlevelet ami segíti az emésztést.
  6. A vöröslencse amúgy pikk-pakk megfő, amit hagyjunk letakarva amíg minden más elkészül.
  7. Mikor a csirkénk sütési ideje letelt a sütőpapírból kivéve pirítsunk még rá, hogy szép aranybarna legyen.
  8. Az édesburit pucoljuk meg és szeletelő segítségével karikázzunk vékony tallérokra.
  9. Sózzuk és egyengessük el egy sütőpapíron majd Ez Coat olajspray-el befújva toljunk be sülni. Fontos, hogy a hőfokot itt már vegyük lejjebb, nehogy megégjen! (100-150 fok)
  10. Amíg megsül, a rizst a főtt vöröslencsével keverjük össze, a cukkinit grillezzük meg kevés zsiradékon amit gazdagíthatunk friss rozmaringgal.
  11. Finisként pedig tálaljunk mindent egy tányéron. Picit színesebb ugye?

Saslik mellé süti ITT!

csirkesaslik

zöldséges csirkesaslik

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.