-+=
Olvasási idő: 2 perc

Az ősz az igazi szívmelengető színek és illatok évszaka. Ennek egyik megtestesülése számomra a sütőtök.

Amellett, hogy isteni finom, rendkívül egészséges zöldségféle is. Kimagasló a magnézium, kálium és béta-karotin tartalma. Remek antioxidáns és c-vitamin forrás.

Fogyni vágyók se féljenek tőle, kalóriatartalma rendkívül alacsony, viszont sokáig jóllakottság érzetet biztosít a benne lévő rostok miatt.

33,5% OFF mindenre a Peakshopban! Kezd az ÚJ évet, még egészségesebben, a Peakkel!

A túró mellett pedig a Keep Calm Casein biztosítja a kellő fehérjetartalmat!

Én is igyekszem minél több sütőtököt enni ilyenkor ( ami egyébként nem esik nehezemre ? ), így az eredeti túrós csiga  receptemet feltúrbóztam egy kis tökkel is, hogy igazán szezonális legyen a végeredmény.

Aki még nem került őszi hangulatba, annak garantálom ez a recept segíteni fog ?

Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 50 perc
Mennyiség
db
Hozzávalók
Tészta
Krém
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 50 perc
Mennyiség
db
Hozzávalók
Tészta
Krém
Elkészítés
  1. A tészta összes hozzávalóját kimérjük és alaposan összekeverjük, egynemű masszává gyúrjuk. Ha túl ragacsos lisztet, ha túl porhanyós akkor egy kis vizet adjunk hozzá.
  2. Lisztezett deszkán nyújtsuk ki körülbelül 2 cm vastagra, majd kenjük meg a krémmel.
  3. Óvatosan és amennyire tudjuk szorosan tekerjük fel. Majd szeleteljük fel, én körülbelül ujjnyi vastagra vágtam őket, de ki hogy szeretné.
  4. Egy tetszőleges szilikonos sütőpapírral bélelt tálba/tepsibe sorkoztassuk a csigákat majd kenjük meg egy felvert tojással.
  5. 180 fokon körülbelül 50 perc alatt süssük készre.

Csiga

Sütőtökös csiga

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.