-+=
Olvasási idő: 2 perc

Ugye te is szereted a kenyérlángost?

Ugyan én nagy hús párti vagyok, ha házi dolgokról van szó, mint pl kolbász, hurka, szalonna, tepertő. De azért van ám úgy is, hogy hiába a sok fenséges házi kaja, ha fáj a hasam tőle utána…. Míg a párom jó zsírosan, szalonnásan, hagymásan, tepertősen ette a kenyérlángost, én sokkal zsírszegényebben. 

Most hús se került rá, hiszen nem mindig szoktam enni, így a vegetáriánusoknak is tökéletes főétel lehet.

33% OFF az Őszi Életerődért! + akár Ingyenes kiszállítás! Le a betegségekkel!

A Peak bolognai szósszal kentem meg az amúgy teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszttel készült tésztát. Ez a szósz valami mennyei! Tudni illik, nem nagyon szeretem ezeket a “porból összeállított ” kész ételeket, mint pl: zacskós leves vagy ezek a mű tésztás zacskós ételeket. De ez a bolognai por tényleg isteni! 

Mivel én nagyon figyelek arra mit eszem, ennek is jól utána olvastam, és bátran állíthatom, hogy semmi mű és mesterséges dolgot nem tartalmaz ez a bolognai. Csak meleg víz kell hozzá és kész is! Nem tartalmaz húst sem, és tejterméket sem, szóval teljesen vegán! Plusz pont hogy 27% fehérjét is tartalmaz, így szuperül bele tudod illeszteni a diétádba! 

Én ugyan nagy sajt imádó vagyok, szóval egy kis kecskesajttal is túrbóztam ezt a kenyérlángost, de ha teljesen vegán vagy, sajt nélkül, több zöldséggel vagy vegán sajttal is eheted!

Tuti bevált tészta recept! 😉


Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 15 perc
Pihentetés 40 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
Kenyérlángos tésztájához:
  • 120 gramm teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
  • 1 kávéskanál
  • 15 gramm friss élesztő
  • 1 dl langyos víz az élesztőhöz
  • 1 teáskanál cukor
  • 1-1,5 dl víz a tésztához, attól függően, hogy mennyit vesz fel a tészta
Feltétnek:
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 15 perc
Pihentetés 40 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
Kenyérlángos tésztájához:
  • 120 gramm teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
  • 1 kávéskanál
  • 15 gramm friss élesztő
  • 1 dl langyos víz az élesztőhöz
  • 1 teáskanál cukor
  • 1-1,5 dl víz a tésztához, attól függően, hogy mennyit vesz fel a tészta
Feltétnek:
Elkészítés
  1. A tésztához az élesztőt futtasd fel a cukros langyos vízben meleg helyen. A lisztet keverd el a sóval, majd ha felfutott az élesztő, öntsd bele. Jöhet a dagasztás: Én dagasztógéppel csináltam. Önts bele annyi vizet, amennyit pont felvesz a tészta. Az a lényege, hogy ne száraz legyen, hanem kicsit ragadós. Az lesz a jó!
  2. A tészta kelesztését fel szoktam gyorsítani picit, úgy, hogy tiszta konyharuhával letakarom a tésztát és berakom a sütőbe 30 fokra kb 30-40 percre. Nagyon szépen megkel és fel is jön az edény tetejéig. Ezt nézheted időközönként is.
  3. Ha ez megvan, egy lisztezett felületen szépen nyújtsd ki kerek, ovális vagy négyszögletes formára. Ez teljesen rád van bízva, Keverd el forró vízzel a bolognai port és szépen kend meg a tésztát vele.
  4. Ezután ízlés szerint megszórhatod sajttal, kecskesajttal, light sajttal vagy vegán sajttal is akár. Ha szeretnéd, és nem vagy vegetáriánus, akkor csirkemellsonkát is rakhatsz rá.
  5. 200 fokon süsd kb 15 percig. Nagyon finom!

kenyérlángos

diétás kenyérlángos

Hogyan lehetsz gyönyörű, fitnesz anyuka a gyermekeid mellett? Töltsd le INGYEN a felkészítő terved!