A fekete erdő mintájára készült gesztenye erdő torta – a csokis részt itt gesztenyés csokikrémmel váltottam ki, mert sokkal finomabb, intenzívebb összhatást ad nekem 🙂
Aki gesztenyerajongó, próbálja ki!
Most KAZEINT használtam a piskótába – mert ez jó a piskótába is (ott a tejsavó nagyon szárít, nekem nem jött be…) és finom ízt ad, ráadásul csökkenti a szénhidráttartalmat, növeli a fehérjét!
30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!
Most az íztuning kedvéért a gesztenyés részt megcsurgattam a Peak CUKORMENTES ÉTCSOKI krémjével… HÁT EZ VALAMI FENOMENÁLIS, ahogy a gesztenye és az étcsoki íz összeér… ráadásul a Peak étcsokis krémecske nemcsak cukormentes, de vegán is
Előkészítés | 30 perc |
Sütés/főzés | 35 perc |
Pihentetés | 1 éjszaka |
Mennyiség |
szelet
|
- 7 db tojás
- 100 gramm tönkölyliszt vagy rizsliszt
- 40 gramm Peak Keep Calm Dessert Casein fehérjepor madártej ízben
- 70 gramm eritirit
- 35 gramm kókuszolaj
- 250 gramm cukormentes gesztenyepüré
- 1 evőkanál Peak Slim Dark Choco Cream - cukormentes étcsokoládé krém
- 300 gramm 30% tejszín + 1 csomag habfix ajánlott
- ízlés szerint rumaroma
- ízlés szerint édesítő
- 500 gramm mirelit meggy
- 1 db pudingpor (nálam puncsos volt)
- ízlés szerint édesítő és fahéj
- 300 gramm 30% tejszín + 1 csomag habfix ajánlott
- 250 gramm light mascarpone vagy Skyr joghurt
Hozzávalók
A tésztához - 22 cm forma
A gesztenye krémhez
A meggyes részhez
A tejszínes részhez
|
- A tojásokat válaszd ketté, a tojások sárgáját keverjük ki az olajjal.
- Alaposan keverd ki az eritritet a liszttel, proteinnel.
- A tojásfehérjét habbá verjük. A fehérjehabba elsőnek a tojássárgát forgatjuk bele óvatosan, majd több részletben a lisztes részt. Óvatosan kavard el, ne törjön a hab és ne maradjon az alján tojás vagy lisztes rész elkeveretlenül!
- Ezt a masszát egy sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és elegyengetjük. 180 fokon körülbelül 35 perc alatt elkészül.
- A gesztenyekrémhez: verd fel a tejszínt, és keverd hozzá óvatosan a gesztenyemasszához és ízesítsd.
- A meggyes részhez a mirelit meggyet olvaszd ki, és főzd össze a pudinggal. (A pudingot a meggy kiolvadt levével kevertem fel, és így adtam hozzá, plusz folyadékot nem igényelt)
- A tejszínes részhez verd fel a tejszínt és keverd bele a Skyrt vagy mascarponet. (Én Skyrt használtam.)
- A tortát kihülés után 3 fele vágd, majd töltsd meg a krémmel! Javasolt HABZSÁKBA tölteni a krémeket, és koncentrikus köröket rajzolni.
- Úgy néz ki jól, ha nincs egyforma réteg egymás felett, és a meggyes réteg nem kerül kívülre, mert nem olyan stabil. Én így csináltam: 1. szint: gesztikrém - meggy - tejszínes cucc - gesztikrém 2. szint: tejszínes cucc - gesztikrém - meggy - tejszínes cucc
- A tortát burkolhatod tejszínhabbal, és dekorálhatod a maradék krémmel.
- Mindenképp hűtsd be és pihentesd 3-4 órát.