-+=
Olvasási idő: 2 perc

A fekete erdő mintájára készült gesztenye erdő torta – a csokis részt itt gesztenyés csokikrémmel váltottam ki, mert sokkal finomabb, intenzívebb összhatást ad nekem 🙂

Aki gesztenyerajongó, próbálja ki!

Most KAZEINT használtam a piskótába – mert ez jó a piskótába is (ott a tejsavó nagyon szárít, nekem nem jött be…) és finom ízt ad, ráadásul csökkenti a szénhidráttartalmat, növeli a fehérjét!

Totálisan INGYENES a kiszállítás + a 3ik INGYEN van a Peakshopban, amíg Fotózáson vagyunk!

Most az íztuning kedvéért a gesztenyés részt megcsurgattam a Peak CUKORMENTES ÉTCSOKI krémjével… HÁT EZ VALAMI FENOMENÁLIS, ahogy a gesztenye és az étcsoki íz összeér… ráadásul a Peak étcsokis krémecske nemcsak cukormentes, de vegán is

!

Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 35 perc
Pihentetés 1 éjszaka
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
A tésztához - 22 cm forma
A gesztenye krémhez
A meggyes részhez
  • 500 gramm mirelit meggy
  • 1 db pudingpor (nálam puncsos volt)
  • ízlés szerint édesítő és fahéj
A tejszínes részhez
  • 300 gramm 30% tejszín + 1 csomag habfix ajánlott
  • 250 gramm light mascarpone vagy Skyr joghurt
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 35 perc
Pihentetés 1 éjszaka
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
A tésztához - 22 cm forma
A gesztenye krémhez
A meggyes részhez
  • 500 gramm mirelit meggy
  • 1 db pudingpor (nálam puncsos volt)
  • ízlés szerint édesítő és fahéj
A tejszínes részhez
  • 300 gramm 30% tejszín + 1 csomag habfix ajánlott
  • 250 gramm light mascarpone vagy Skyr joghurt
Elkészítés
  1. A tojásokat válaszd ketté, a tojások sárgáját keverjük ki az olajjal.
  2. Alaposan keverd ki az eritritet a liszttel, proteinnel.
  3. A tojásfehérjét habbá verjük. A fehérjehabba elsőnek a tojássárgát forgatjuk bele óvatosan, majd több részletben a lisztes részt. Óvatosan kavard el, ne törjön a hab és ne maradjon az alján tojás vagy lisztes rész elkeveretlenül!
  4. Ezt a masszát egy sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és elegyengetjük. 180 fokon körülbelül 35 perc alatt elkészül.
  5. A gesztenyekrémhez: verd fel a tejszínt, és keverd hozzá óvatosan a gesztenyemasszához és ízesítsd.
  6. A meggyes részhez a mirelit meggyet olvaszd ki, és főzd össze a pudinggal. (A pudingot a meggy kiolvadt levével kevertem fel, és így adtam hozzá, plusz folyadékot nem igényelt)
  7. A tejszínes részhez verd fel a tejszínt és keverd bele a Skyrt vagy mascarponet. (Én Skyrt használtam.)
  8. A tortát kihülés után 3 fele vágd, majd töltsd meg a krémmel! Javasolt HABZSÁKBA tölteni a krémeket, és koncentrikus köröket rajzolni.
  9. Úgy néz ki jól, ha nincs egyforma réteg egymás felett, és a meggyes réteg nem kerül kívülre, mert nem olyan stabil. Én így csináltam: 1. szint: gesztikrém - meggy - tejszínes cucc - gesztikrém 2. szint: tejszínes cucc - gesztikrém - meggy - tejszínes cucc
  10. A tortát burkolhatod tejszínhabbal, és dekorálhatod a maradék krémmel.
  11. Mindenképp hűtsd be és pihentesd 3-4 órát.

gesztenye torta

gesztenye erdő torta

Hogyan lehetsz gyönyörű, fitnesz anyuka a gyermekeid mellett? Töltsd le INGYEN a felkészítő terved!