Ugye mindenkinek ismerős a magyar konyha egyik közkedvelt körete, a nokedli vagy más néven galuska.
Nem csak nekünk felnőtteknek a kedvencünk, de a gyermekek is nagyon szeretik, hiszen egyszerű, bárhogyan lehet variálni, ízesíteni. Gondoljunk csak a finom szaftos pörköltre, házi vajas galuskával? hmmm….
Álmomban nem gondoltam volna, hogy a Peak bundázó porból, nem csak bundázni, hanem ilyen isteni finom galuskát is lehet ám szaggatni.
Gyermekkorunk retro étele a tojásos nokedli, amit én most elkészítettem a Peak Bundázó porból!
Ééééss…MŰKÖDIK!!! Méghozzá, ha pici sót teszel hozzá, valóbaj adja az eredeti ízét. Puha, szinte elolvad a szádban! Ezt mindenképp próbáld ki!
Mitől DIÉTÁS?
— Attól, hogy több mint a fele fehérje – azaz NEM egy szénhidrátbomba – plusz a fehérje jóval nagyobb teltségérzetet ad.
— Nincs benne liszt, ami gyorsan szívódna fel. Gluténmentes zabliszt van benne, ami nem emeli meg a vércukorszinted!
Előkészítés | 5 Perc |
Sütés/főzés | 2 perc |
Mennyiség |
adag
|
- 50 gramm Peak Protein Bread bundázó por 53% fehérjével
- 2 darab egész tojás
- 50 ml víz
- 2 darab tojás
- 1 fújás PAM Canola kalóriamentes olajspray
Hozzávalók
|
- Egy tálba keverd el a hozzávalókat: bundázó por, 2 db tojás és a víz.
- Jó ragacsos masszát kell, hogy kapj, mint a nokedli tésztának.
- Szaggasd bele forralt vízbe. (Figyelj rá és folyamatosan keverd,mert hamar összeragadnak és gyorsan is megfő.)
- Ha feljöttek a víz tetejére, kész. Egy szűrővel szedd ki őket, majd kalóriamentes olayspray-el kifújt serpenyőben pirítsd picit le a kész nokedliket. Ezután mehet rá a 2 db tojás, jól forgasd össze, süsd össze. Tálalható is!