Retro süti egy kicsit újragondolva, avagy újabb finomság a Peak raktárából. Andi nem pihent a hétvégén, nagy örömünkre ismét sütött nekünk valami édeset: egy sütit, ami finom, egyszerű, de annál mutatósabb, na meg persze diétásabb!
Hozzávalók:
- 11 evőkanál eritrit édesítőszer
- 11 evőkanál kókuszolaj
- 15 evőkanál tej (akár magtej is lehet)
- 7 evőkanál NoCarb rost sütőmix
- 8 evőkanál teljes kiőrlésű búzaliszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 4 tojás
- 3 evőkanál Wheytella fehérjés csokis-mogyorókrém
- 1 tasak sütőpor
- 50 dkg tehéntúró
- 4 evőkanál daramix
- 2 db tojás
- 20 dkg eritrit édesítőszer
Először a túrós tölteléket készítjük el. A túrót összekeverjük a daramixszel, tojással, cukorral. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk az kókuszolajat, majd adagolva hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet, majd a tejet. Ezután beleszitáljuk a kakaót – ha kicsit sűrű lenne a tészta, kevés tejjel lehet lágyítani. Végül lazán, alulról felfelé beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A kakaós masszát olajjal kikent, lisztezett tepsibe simítjuk (sütőpapírt is lehet használni), majd teáskanállal a túrótölteléket rászaggatjuk a kakaós tésztára, a sütőbe toljuk és kb. 30 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Még melegen meg lehet szórni porcukorral. Lehet csoki mázat is tenni a kisült tésztára, ehhez 10 dkg étcsokit kell vízgőz fölött felolvasztani és egy teáskanál olajat hozzákeverni.