-+=
Olvasási idő: 2 perc

Retro süti egy kicsit újragondolva, avagy újabb finomság a Peak raktárából. Andi nem pihent a hétvégén, nagy örömünkre ismét sütött nekünk valami édeset: egy sütit, ami finom, egyszerű, de annál mutatósabb, na meg persze diétásabb!

Hozzávalók:

A tésztához:
  • 11 evőkanál eritrit édesítőszer
  • 11 evőkanál kókuszolaj
  • 15 evőkanál tej (akár magtej is lehet)
  • 7 evőkanál NoCarb rost sütőmix 
  • 8 evőkanál teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 4 tojás
  • 3 evőkanál Wheytella fehérjés csokis-mogyorókrém
  • 1 tasak sütőpor
A töltelékhez:
  • 50 dkg tehéntúró
  • 4 evőkanál daramix
  • 2 db tojás
  • 20 dkg eritrit édesítőszer
Elkészítés:

Először a túrós tölteléket készítjük el. A túrót összekeverjük a daramixszel, tojással, cukorral. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk az kókuszolajat, majd adagolva hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet, majd a tejet. Ezután beleszitáljuk a kakaót – ha kicsit sűrű lenne a tészta, kevés tejjel lehet lágyítani. Végül lazán, alulról felfelé beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.

Black Friday! 33% OFF Mindenre a PeakShopban + 1 doboz Cukimentes Szaloncukor is a Tiéd!

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A kakaós masszát olajjal kikent, lisztezett tepsibe simítjuk (sütőpapírt is lehet használni), majd teáskanállal a túrótölteléket rászaggatjuk a kakaós tésztára, a sütőbe toljuk és kb. 30 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

Még melegen meg lehet szórni porcukorral. Lehet csoki mázat is tenni a kisült tésztára, ehhez 10 dkg étcsokit kell vízgőz fölött felolvasztani és egy teáskanál olajat hozzákeverni.

Forrás: Szabó Andi konyhája:)

 boci szelet

mogyorókrémes boci szelet

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.