-+=
Olvasási idő: 2 perc

Itt az új Sweet Potato Powder, azaz 100% édesburgonyapor, és egyszerűen muszáj vele kísérletezni. Most éppen egy hamburger bucira esett a választásom, amit a továbbiakban akár hamburgerben, akár egyszerűen szendvicsalapként is használhatunk.

Hozzávalók:

  • 250 g Sweet Potato édesburgonyapor
  • 250 g liszt (bármilyen, amit a diétádban használsz, nekem a CH-csökkentett változat jött be leginkább mind állagra, mind pedig ízre)
  • 100 g light vaj
  • 2 kisebb tojás sárgája (+1 a lekenéshez)
  • 30 g élesztő
  • pici tej és méz az élesztő felfuttatásához
  • víz

Mérettől függően ezekkel a mennyiségekkel kb. 6 bucit tudsz készíteni.

Elkészítés:

A tejet langyosítsd fel és keverd el benne a mézet, majd futtasd fel benne a élesztőt.

Dolgozzon helyetted a Zsírégetőd! A Munka Ünnepére: 33% OFF a Peak Zsírégetőidre!

Egy tálban keverd el a száraz hozzávalókat, majd mehet hozzá a tojás sárgája, vaj és az élesztő.

Keverd el és adj hozzá annyi vizet, amiből egy puha tésztát tudsz gyúrni. A vizet inkább fokozatosan adagold hozzá, hogy lásd, mennyi folyadékot szív magába a liszt, amit használsz.

Takard le egy konyharuhával és tedd félre, 3/4 órára, hogy megkeljen.

Melegítsd elő a sütőt kb. 180-200 fokra.

A tésztából formálj kis bucikat, kend meg a tetejüket tojássárgájával és szórj a zsömikre szezámmagot vagy chia magot.

Tedd a sütőbe és kb. 30 perc alatt készre sül.

édesburgonya

édesburgonya hamburgerzsemle

30 napon át minden napra jut 1 fitt recept - ami 5 perces elfoglaltságot kér CSAK Tőled!