Itt az új Sweet Potato Powder, azaz 100% édesburgonyapor, és egyszerűen muszáj vele kísérletezni. Most éppen egy hamburger bucira esett a választásom, amit a továbbiakban akár hamburgerben, akár egyszerűen szendvicsalapként is használhatunk.
Hozzávalók:
- 250 g Sweet Potato édesburgonyapor
- 250 g liszt (bármilyen, amit a diétádban használsz, nekem a CH-csökkentett változat jött be leginkább mind állagra, mind pedig ízre)
- 100 g light vaj
- 2 kisebb tojás sárgája (+1 a lekenéshez)
- 30 g élesztő
- pici tej és méz az élesztő felfuttatásához
- víz
- só
Mérettől függően ezekkel a mennyiségekkel kb. 6 bucit tudsz készíteni.
Elkészítés:
A tejet langyosítsd fel és keverd el benne a mézet, majd futtasd fel benne a élesztőt.
Egy tálban keverd el a száraz hozzávalókat, majd mehet hozzá a tojás sárgája, vaj és az élesztő.
Keverd el és adj hozzá annyi vizet, amiből egy puha tésztát tudsz gyúrni. A vizet inkább fokozatosan adagold hozzá, hogy lásd, mennyi folyadékot szív magába a liszt, amit használsz.
Takard le egy konyharuhával és tedd félre, 3/4 órára, hogy megkeljen.
Melegítsd elő a sütőt kb. 180-200 fokra.
A tésztából formálj kis bucikat, kend meg a tetejüket tojássárgájával és szórj a zsömikre szezámmagot vagy chia magot.
Tedd a sütőbe és kb. 30 perc alatt készre sül.