Palacsintát mindenki tud sütni, nem nagy dolog. Azonban egy idő után megszokottá válhat, így nem árt, ha egy kicsit újítunk a recepten. Most az eredeti kínai mogyorós palacsinta receptjét vettük alapul, természetesen ezt is diétásra formálva. Próbáld ki, egy kis újdonság sosem árt.
Mogyorós palacsinta
Hozzávalók:
- 250 g Peak Pancake palacsintapor
- 1 tk. szárított élesztő
- 1/4 tk. sütőpor
- 1/4 tk. szódabikarbóna
- langyos tej (kókusztej, laktózmentes tej, mandulatej tetszőlegesen választható) – anennyit a tészta felvesz
- 2 tojás
- 1 tk. kókuszolaj
Töltelék:
- 100% Peanut Butter
- opcionális: natúr pörkölt mogyoró
- opcionális: édesítőszer
Mogyorós palacsinta recept
Elkészítés:
A tészta száraz összetevőit keverd össze. Keverd hozzá a két tojást, illetve annyi tejet, hogy a hagyományos palacsinta tésztánál egy kicsit sűrűbb mixet kapj. 1-2 órára tedd a hűtőbe, hogy megszívja magát a palacsintapor, így utólagosan még javíthatsz az állagon – valószínűleg egy kevés tejet még keverned kell majd hozzá.
Közben törd durvára a pörkölt mogyorót, és keverd össze a mogyorókrémmel. Ha édesszájú vagy, adj hozzá ízlés szerint édesítőszert.
Fogj egy nagyobb teflonos, magasabb falú serpenyőt, önts bele a tésztából. Olyan vastagságú, mintha amerikai palacsintát készítenél. Az élesztő miatt egy kicsit úgyis meg fog emelkedni a tésztád. Hagyd egy picit sülni, és amikor már nem folyik a tészta, kend rá a mogyorókrémet. Hajtsd rá a tészta másik felét, majd ha megsült az egyik fele, fordítsd meg az egészet. Inkább alacsonyabb hőfokon süsd, nehogy megégjen.
És már készen is van, jó étvágyat hozzá!
Tipp: csinálhatod feltekerhető formában is, ebben az esetben először süsd ki a tésztát, majd utólagosan tölts meg, tekerd fel, és vágd kisebb darabokra.
Forrás:
mymindpatch
curiousnut.com