Ha egy gyors, mégis laktató és egészséges ebédre vágynál, ez a recept tuti befutó!
Roppanós csirke nuggetsek mind házilag készültek el egy fehérjével teli bundázó porból!
Ezzel így kalória szegényebb és sokkal diétabarátabb módon készültek el:
- nem tartalmaz fehérlisztet,
- zsemlemorzsát,
- és bő olaj sem kell a kisütéséhez!
Nincs semmi másra szükség csak a Peak Bundázó porra és egy kis vízre, amit ha összekeversz, pikk-pakk be tudsz vele panírozni mindent IS! 🙂
Tipikus vasárnapi ebéd, ami tényleg gyorsan elkészül és még a konyha se maszatos utána. 🙂
Köretként, tápanyagokban és vitaminokban gazdag vöröslencsével ettük, ami szintén egy nagyon jó választás a diétás étrendhez! Egyszerűen tökéletes!
Előkészítés | 30 perc |
Sütés/főzés | 20 perc |
Mennyiség |
adag
|
- 100 gramm Ataisz zöldséges vöröslencse
- 3,5 dl víz
- egy csipet só
- 30 gramm csirkemellfilé
- 60 gramm Peak Protein Bread bundázó por 53% fehérjével
- 1 db tojás
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 80 ml víz
Hozzávalók
Körethez:
Csirke nuggets-hez:
|
- A Köret elkészítéséhez rakd fel a vizet főni és sózd meg. Rakd bele a zöldséges vöröslencse köretet és főzd félpuhára (10 perc) majd párold még 5 percet fedő alatt.
- A csirkemellet kockázd fel. A panírhoz mindent keverj össze. Mártsd bele a husikat és sütőben, sütőpapírral bélelt tepsin,180 fokon légkeverésen süsd aranybarnára.