Ha esik, akkor mi itthon mindig finom, forró palacsintákat sütünk – és épp aktuális kedvenceinkkel töltjük meg. Nagy kedvenc a csokis mogyorókrémes Palacsinta – ezért is raktuk csomagba – de most egy áfonyás „citromos sajttorta” ízvilágot lőttünk be.
Segítségemre volt, a Peak Flav Powder citromos sajttorta ízű KALÓRIASZEGÉNY édesítője – ami isteni citrusos ízt ad a túrónak, nagyjából kalória nélkül. Ja és egy ilyen kis doboz egy évig is elég nekem 🙂
Miért lehet életmentő a Peak palacsintapor – miért használom? Lényegesen leegyszerűsítheted a folyamatot, és tuti biztosra sikerül a fehérjés palacsintád! Hogy?
30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!
Ha nem akarsz tökölni a fehérjeporokkal és a zab méricskélésével – és ha épp nincs otthon tojás vagy tej… akkor szuper, ha a szekrénybe vár egy készre összeállított 56% fehérjetartalmú cukor-, laktóz, gluténmentes palacsinta por! Ehhez CSAK VÍZ kell, elég összerázni egy shakerben, és máris sütheted – a NULLA KALÓRIÁS OLAYSPRAY-vel, ami szintén nekem egy évig elég!
Mindenki vágyakozik utána…. 🙂
Előkészítés | 5 perc |
Sütés/főzés | 10 perc |
Mennyiség |
darab
|
- 50 gramm Peak Pancake with Collagen - kollagénes palacsintapor több mint 50% fehérjével
- 80 ml víz
- 2-3 fújás PAM Canola kalóriamentes olajspray vagy más olaj
- 250 gramm Skyr joghurt
- 1 adag Peak Yummy Flav Powder cukormentes ízesítő por Lemon Cheesecake 250g
- ízlés szerint édesítő
- 100 gramm áfonyalekvár vagy mirelit áfonya felforralásával is lehet csinálni!
Hozzávalók
A palacsintához
A túrókrémhez
|
- A Palacsintához minden hozzávalót alaposan elkeverünk, majd lehet is sütni.
- Melegítsd elő a serpenyőt, fújd be olajsprayvel. Egy merőkanállal kavard fel a tésztát, tegyél egy adaggal a serpenyőbe, majd a kezeddel körkörös mozdulatokkal oszlasd el teljesen a sütőfelületen.
- Ha az oldala kicsit barnás és a teteje is szilárdabb, akkor egy spatulával gyorsan és határozottan nyúlj alá (érdemes a peremét körbe végigszedni) és fordítsd át.
- A túrót kikeverjük az ízesítőkkel.
- Megkenjük a túrókrémmel majd egy kiskanál áfonyalekvárral, feltekerjük és nagy örömmel elfogyasztjuk.