-+=
Olvasási idő: 2 perc

A köles egy szuperfood élelmiszer, ami kezd ugyan beszivárogni az emberek tudatába, de voltaképp a nagy átlag még mindig inkább madáreleségként tekint rá.  Pedig ha picit szemügyre vesszük e gabona egészségügyi előnyeit, rögtön láthatjuk hogy megéri beleépíteni ha nemi is a napi, de heti étrendünkbe mindenképp.

• Lúgosít
• Gluténmentes
• Magnéziumban, B vitaminban, rostban gazdag
• Extra fehérjeforrás 100g/11g a rizshez képest ez majd a háromszorosa!

Nem is húzom tovább az időt, lássuk miként dobj össze a hétvégére egy brutálisan finom fehérjében gazdag tortát!

33% OFF mindenre a Peakshopban! Szabadságra ment a grafikusunk! + Sör és Fagyi kupon is a Tiéd!

Tápanyagadatok
Narancsos kölestorta
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 118 Ebből zsírsavak (kcal) 9
% DV (napi érték)*
Összes zsír 1,8g 2%
Szénhidrát 19,1g 6%
Fehérje 2,4g 4%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).

Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 50 perc
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
  • 200 gramm köles
  • 300 ml frissen facsart narancslé
  • 2 db toás
  • ízlés szerint édesítőszer
  • pár csepp Peak Tasty Drops vanília ízű édesítő 30 ml
  • 1 púpozott evőkanál gluténmentes liszt (lehet kölesliszt vagy ami épp otthon van)
  • fél tk sütőpor
  • ízlés szerint őrölt fahéj-gyömbér
Díszítéshez
  • 1-1 db lime, narancs szeletelve
  • mandula
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 50 perc
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
  • 200 gramm köles
  • 300 ml frissen facsart narancslé
  • 2 db toás
  • ízlés szerint édesítőszer
  • pár csepp Peak Tasty Drops vanília ízű édesítő 30 ml
  • 1 púpozott evőkanál gluténmentes liszt (lehet kölesliszt vagy ami épp otthon van)
  • fél tk sütőpor
  • ízlés szerint őrölt fahéj-gyömbér
Díszítéshez
  • 1-1 db lime, narancs szeletelve
  • mandula
Elkészítés
  1. A kölest a narancslével, édesítővel, fahéjjal és őrölt gyömbérrel szűk fél óra alatt puhára főztem, közben annyi vizet pótolva, amennyit elfőtt. A lényeg, hogy puha legyen, és ne égjen le! 🙂
  2.  A tojásokat szétválasztottam és a sárgáját a vaniliás xilittel, sütőporral, 1 púpozott kanál gluténmentes liszttel elkevertem, majd a kihűlt kölessel összeforgattam. Lényeges, hogy a köles kéz melegre hűljön, különben tuti rántotta lesz belőle:-)
  3. Ezután a keményre vert fehérjét is hozzákevertem, de nem éreztem elég édesnek, így ment még bele egy kis édesítő.
  4. Az egész masszát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe kanalaztam, és a tetejét fél cikkekre vágott lime és naranccsal díszítve betettem sülni.
  5. 170 fokon kb. 50 perc alatt szépen összesül, de arra figyelj, hogy a narancs nyilván előbb kezd pirulni, így jobb, ha félidőben letakarod egy alufóliával. Nem lenne szerencsés, ha megégne!
  6. Extraság gyanánt, a finis előtti 5 percben vedd ki és a közepébe szórj szeletelt mandulát, majd told vissza, hogy megpiruljon!
  7. TIPP: várd meg míg kihűl, így könnyebb szeletelni. Higgy nekem:-)

Több torta recept ITT!

kölestorta

narancsos kölestorta

 

Hogyan lehetsz gyönyörű, fitnesz anyuka a gyermekeid mellett? Töltsd le INGYEN a felkészítő terved!