Mivel a kislányom mostanában már nem sok időt hagy nekem a konyhában tölteni, célom hogy mindig gyorsan alkossak valami finomat. Ma 2 túlérett banánt találtam a gyümölcsös tálcán, sajnáltam volna kidobni, így lett belőle ez a brownie. 🙂
A recepthez egy 16 cm-es tortaformát használtam.
Használd bátran a recepthez az új, krémes, MENTES Peak étcsokikrémet! Mitől mentes?
– nincs benne cukor
– nincs benne glutén
– nincs benne tejtermék
– nincs benne maltitol
…csak csupa finom csokiiiii!
Szóval ha bármilyen ételérzékenységed van Neked vagy a csemetédnek – akkor is ehetitek az étcsoki krémet (almára kenve például isteniiii!) – de a recepthez írtunk mentes verziót is!
Előkészítés | 10 perc |
Sütés/főzés | 20-25 perc |
Mennyiség |
szelet
|
- 100 gramm light/laktózmentes vaj
- 2 evőkanál eritrit
- 2 db banán
- 100 gramm teljes kiőrlésű liszt vagy ha szükséges: gluténmentes liszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 teáskanál gluténmentes sütőpor
- 1 evőkanál Peak Slim Dark Choco Cream - cukormentes étcsokoládé krém
- csipet só
Hozzávalók
|
- A megolvasztott vajat az eritrittel kikeverjük.
- A banánokat pépesítve majd a csoki krémet is hozzáadjuk.
- A liszt, kakaópor, sütőpor, só keveréke is mehet hozzá.
- Sütőpapíros formába tesszük és elegyengetjük.
- Tetejére tehetünk felkarikázott banánt.
- 170 C-ra elő elegített sütőben kb 20-25 perc alatt megsütjük.
- A tetejére csurgassunk még egy kis csoki krémet, és ha van otthon, 1 gombóc vanília fagyival tálaljuk.