Az új mentes kakaós-mogyorókrém, a Freetella megérkezésével megint beindult nálam az ötletgyár, és egyből alkotnom kellett vele valami finom, egyszerű, gyors süteményt, amit akár kávé mellé vagy uzsonnának is elfogyaszthatunk.
Hozzávalók:
- 6 ek. kókuszliszt, esetleg zabpehelyliszt, ha nem okoz problémát az egyes keresztszennyeződés a diétádban
- 2 ek. eritrit
- 3 nagyobb tojás
- 1 kk. sütőpor
- ~1-1,5 dl víz vagy magtej
- 1 ek. Peak Freetella mogyorókrém
- 3 ek. darált törökmogyoró
- kókuszzsír (a tepsi kikenéséhez)
Elkészítés:
Összekeverjük a száraz hozzávalókat, plusz a tojások sárgáját, majd körülbelül 1 dl vízzel vagy akár magtejjel lazítjuk. Egy sima tálba alaposan összekevered.
A Freetellát felmelegíted és azt is hozzáadod.
A tojások fehérjét kemény habbá vered, ha kész, akkor fokozatosan adagolod a már összekevert többi hozzávalóhoz. Az elkészült masszát szilikonos formába öntöttem, de a sima tepsi is megteszi, csak előtte ki kell kenni kókuszzsírral vagy kibélelni sütőpapírral, hogy könnyebben kijöjjön.
Sütőben 175 fokon 25-30 perc alatt elkészül, fontos, hogy teljesen kihűljön, mert akkor jön ki szépen a formából, különben széteshet. Miután kihűlt megkentem olvasztott Freetellával és megszórtam még törökmogyoróval.
Tipp: Ez a piskótatészta nagyon jó tortalap lehet, vagy ha reszelőn lereszeled, akkor bármilyen kekszalapú süteményt is különlegessé tehetsz vele, mondjuk egy sajtkrémtortát vagy keksztekercset.