Finom, csokis, mézes piskótalap, közötte pedig hideg, harapnivaló tejkrém. Hmm… Na most akkor gondold ezt újra cukormentesen, fehérjével felturbózott, a diétádba is beilleszthető verzióban!
Hozzávalók a piskótához:
- 5 tojás
- 100 gramm csokis Delicious Whey fehérjepor
- 1 teáskanál sütőpor
- 30 g kakaópor
- 1 evőkanál rumaroma (opcionális)
- 1 ek. méz – ha nagyon szigorú vagy, elhagyhatod, de ettől lesz igazán eredeti a tészta
Hozzávalók a tejkrémhez:
Több verzióban is elkészítheted, attól függően, hogy mennyire kemény a diétád.
- 30 g tejszín ízű pudingpor
- 30 g fehércsokis Yummy Protein
- 250 ml tej (akár magtejjel is készítheted)
- 80 g eritrit
- 150 g light mascarpone
Elkészítés:
Válaszd ketté a tojásokat, külön a fehérjéket, külön a sárgáját.
Verd kemény habbá a fehérjét.
A sárgáját keverd ki a rumaromával és a mézzel. Óvatosan add hozzá az előzőleg kakaóporral elkevert fehérjeport.
Forgasd bele a tojásfehérje habot.
180 fokra előmelegített sütőben süsd kb. 15 percig. Sütőtől függ az idő, ezért a biztonság kedvéért ellenőrizd gyakran. A fehérjepor sokkal hamarabb megsül és ki is szárad, mint a hagyományos liszt. Ne süsd túl, mert nem piskótát kapsz eredményül, hanem egy tömb szivacsot. Kevésbé lesz élvezhető, az biztos.:) Ha nem ragaszkodsz teljes mértékben a liszt elhagyásához, akkor felezd el a 100 g mennyiséget általad választott lisztre és fehérjeporra.
Borítsd ki a tepsiből a piskótát, takard le egy konyharuhával és tedd félre, hogy kihűljön.
Addig készítsd el a tejkrémet.
A tejjel pudingporral, ésítőszerrel és fehérjeporral főzz pudingot. Ha kihűlt, mehet félre, hadd hűljön. Ha már nem meleg, akkor keverd hozzá a Mascarponet. Egy botmixer segítségével gyorsabban át tudod dolgozni.
Vágd félbe a piskótát, oszlasd el egyenletesen a krémet az egyik felén, majd helyezd rá a másikat. Takard be frissen tartó fóliával és mehet a hűtőbe, hogy összeálljon. Pár órát bírj ki, hogy nem nyúlsz hozzá, hidd el, finomabb lesz.
Jó étvágyat!