Sajtgolyó, a rántott sajt egészségesebben elkészíthető alternatívája

Sok olyan étel és alapanyag volt, amiről lemondtál, de később nem érezted akkora áldozatnak, végül már nem is hiányzott? Ettől függetlenül néha eszedbe jut, hogy milyen jó volna enni egy kis rántott sajtot? Mutatok egy alternatívát, ami ugyan nem a legdiétásabb (már csak a sajt miatt is), de egy „csalónapon” mégis sokkal jobb megoldás, mint a prézlis-olajos változat!

Rántott sajt

Hozzávalók:

  • 250 gramm alacsony zsírtartalmú, de keményebb fajtájú sajt (lehet vegyesen sima és füstölt, de akkor az elkészítéskor a receptből hagyd ki a sót)
  • 1 egész tojás
  • 1 evőkanál csökkentett szénhidráttartalmú liszt, vagy zabpehelyliszt
  • egy késhegynyi szódabikarbóna/sütőpor
  • kókuszzsír

Diétás rántott sajt

A sajtot reszeld le, add hozzá a lisztet, majd a szódabikarbónát és a tojást. Kanállal vagy kézzel alaposan keverd össze. Egy sűrű, kissé ragacsos masszát kell kapnod. Tedd a hűtőbe fél órára (de, ha előre elkészíted, egy éjszakát is pihenhet) majd sütés előtt vizes kézzel formázz belőle kis golyókat!

Egy serpenyőben hevíts kókusz olajat és egy sajtgolyóból – egy pici darabkát beledobva ellenőrizheted, hogy elég meleg-e. Ha a darabka egyből sülni kezd, egyesével rakd bele a golyókat és időnként forgatva süsd arany barnára. Végül szedd ki papírtörlőre.

A sajt fajtájától függően a golyót szétvágva a belseje folyós-nyúlós lesz, akár egy jó rántott sajtnak.

Igazán finom és laktató ebéd lehet belőle egy könnyű körettel, ha pedig fűszeresebb ízekre vágysz egy kis snidling vagy egy kevés szerecsendió csodát fog művelni! Hozzá egy kis kalóriamentes majonéz és már teljes is a kép!

Te mikor leped meg vele a családod?

dietas-rantott-sajt-sajtgolyo

Termékek a Peak Shop kínálatából!
Hozzászólások

Tudj meg többet arról, hogyan lehetsz még szebb a Google+ oldalunkon!

Sajtgolyó, a rántott sajt egészségesebben elkészíthető alternatívája
8 szavazat, 3.62 átl. szavazat (74% pont)

Fontos a véleményed! Itt vagyunk, ha van kérdésed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Hozzászólás elküldése előtt kérled add meg a helyes számot *

1 hozzászólás

  • Herczeg Emília szerint:

    Próbáljátok ki főzve is, levesbetétnek!! 🙂 Én olyankor kisebb golyókat csinálok, hogy az íze jobban belefőljön a levesbe, és ne legyen annyira “erős” íze a belsejének a leveshez képest.

Sajtgolyó, a rántott sajt egészségesebben elkészíthető alternatívája
8 szavazat, 3.62 átl. szavazat (74% pont)
11689
Diétás főzőcske, Egytálételek
, ,