-+=
Olvasási idő: 2 perc

Aranygaluskához nagyon hasonló ez a diós – lekváros gubafelfújt, ami igazából egy maradékmentő kaja, húsvét után megmaradt száraz kalácsból.

Anyukám mindig elkészítette az ünnepek után, így kárban sem megy a finom kalács, valamint tényleg egy új ízletesebb, finomabb desszertté alakul át.

Mivel gyerekkoromban is nagy rajongója voltam ennek a receptnek, most elkészítettem végre. egy sokkal diétásabb változatát!

Azért is hamis gubafelfújt, mert kalács helyett, bögre sütiből készítettem el.

33% OFF az Őszinte Visszajelzésedért! Írd meg nekünk - szeretettel: Peak

Ebből az isteni finom bögre sütiből úgy lesz kész tésztád hogy:

  • vízzel elkevered a port
  • berakod 2-3 percre a mikróba és kész is!

Várj míg picit, hűl és már vághatod is kis kockákra a tésztát! (Ugyan így, tökéletes diétás mákos gubát is tudsz készíteni belőle 😉

  • pihe-puha tészta lesz belőle
  • nagyon illatos a diós barackos íz , illetve a karamellás íz miatt,
  • plusz kollagénnel turbózva,
  • se fehér lisztet, se cukrot nem tartalmazz!

Plusz extrázva, ez a diós bögre sütiporral, a cukormentes diókrém baromi jó párosítás, tehát ebbe a hamis gubafelfújtba is került ám pár kanállal 🙂 Azonnal diós süti csomagért kattints!

Ezzel a pakkal, pikk-pakk elkészítheted a diétás aranygaluskádat is, vagy pedig ezt a receptet is! 😉


Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 20 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
A hamis gubához:
További hozzávalók:
  • 400 ml cukormentes növényi tej
  • 3 db tojás ketté választva
  • 120 gramm darált dió
  • ízlés szerint Peak Sugarfree Walnut Cream cukormentes diókrém
  • ízlés szerint eritirit
  • 1 db (bio) citrom reszelt héja
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 kávéskanál őrölt gyömbér
  • 1 teáskanál vanília aroma
Tetejére, vagy mellé:
  • ízlés szerint cukormentes barack lekvár vagy cukormentes vaníliás puding
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 20 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
A hamis gubához:
További hozzávalók:
  • 400 ml cukormentes növényi tej
  • 3 db tojás ketté választva
  • 120 gramm darált dió
  • ízlés szerint Peak Sugarfree Walnut Cream cukormentes diókrém
  • ízlés szerint eritirit
  • 1 db (bio) citrom reszelt héja
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 kávéskanál őrölt gyömbér
  • 1 teáskanál vanília aroma
Tetejére, vagy mellé:
  • ízlés szerint cukormentes barack lekvár vagy cukormentes vaníliás puding
Elkészítés
  1. Először a bögresüti port keverd el a vízzel, majd rakd be mikróba 2-3 percre. Ha kész, hagyd kihűlni és szeleteld fel kockákra.
  2. A tojásokat válaszd ketté. A sárgájákkal keverd el a fahéjat, gyömbért, citromhéjat, eritritet. A tejet rakd fel főni, majd ha már forr, öntsd bele a tojássárgás masszát és főzd össze picit.
  3. A tojásfehérjéket, verd kemény habbá, kis eritrittel. A darált diót egy serpenyőben picit pirítsd le.
  4. Jöhet az összeállítás: Egy jénaiba öntsd a tojássárgás masszát, majd rakd bele a bögresüti kockákat, a diót. diókrémet. Jól forgasd át. Ezután keverd bele óvatosan a felvert tojáshabot is. 180 fokos sütőben, kb 20 perc alatt készre sül. Ha kész, hagyd picit hűlni és cukormentes házi lekvárral vagy cukormentes vanília pudinggal tálalhatod.

Töltsd le INGYEN a Ketogén DIÉTÁS étrended!