-+=
Olvasási idő: 2 perc

Aranygaluskához nagyon hasonló ez a diós – lekváros gubafelfújt, ami igazából egy maradékmentő kaja, húsvét után megmaradt száraz kalácsból.

Anyukám mindig elkészítette az ünnepek után, így kárban sem megy a finom kalács, valamint tényleg egy új ízletesebb, finomabb desszertté alakul át.

Mivel gyerekkoromban is nagy rajongója voltam ennek a receptnek, most elkészítettem végre. egy sokkal diétásabb változatát!

Azért is hamis gubafelfújt, mert kalács helyett, bögre sütiből készítettem el.

50% OFF (minden 2.)! Bármilyen terméket bármivel összekombinálhatsz + vidd el az AJÁNDÉK Peak Minta-PAKKOD 3180 Ft értékben!

Ebből az isteni finom bögre sütiből úgy lesz kész tésztád hogy:

  • vízzel elkevered a port
  • berakod 2-3 percre a mikróba és kész is!

Várj míg picit, hűl és már vághatod is kis kockákra a tésztát! (Ugyan így, tökéletes diétás mákos gubát is tudsz készíteni belőle 😉

  • pihe-puha tészta lesz belőle
  • nagyon illatos a diós barackos íz , illetve a karamellás íz miatt,
  • plusz kollagénnel turbózva,
  • se fehér lisztet, se cukrot nem tartalmazz!

Plusz extrázva, ez a diós bögre sütiporral, a cukormentes diókrém baromi jó párosítás, tehát ebbe a hamis gubafelfújtba is került ám pár kanállal 🙂 Azonnal diós süti csomagért kattints!

Ezzel a pakkal, pikk-pakk elkészítheted a diétás aranygaluskádat is, vagy pedig ezt a receptet is! 😉


Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 20 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
A hamis gubához:
További hozzávalók:
  • 400 ml cukormentes növényi tej
  • 3 db tojás ketté választva
  • 120 gramm darált dió
  • ízlés szerint Peak Sugarfree Walnut Cream cukormentes diókrém
  • ízlés szerint eritirit
  • 1 db (bio) citrom reszelt héja
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 kávéskanál őrölt gyömbér
  • 1 teáskanál vanília aroma
Tetejére, vagy mellé:
  • ízlés szerint cukormentes barack lekvár vagy cukormentes vaníliás puding
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 20 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
A hamis gubához:
További hozzávalók:
  • 400 ml cukormentes növényi tej
  • 3 db tojás ketté választva
  • 120 gramm darált dió
  • ízlés szerint Peak Sugarfree Walnut Cream cukormentes diókrém
  • ízlés szerint eritirit
  • 1 db (bio) citrom reszelt héja
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 kávéskanál őrölt gyömbér
  • 1 teáskanál vanília aroma
Tetejére, vagy mellé:
  • ízlés szerint cukormentes barack lekvár vagy cukormentes vaníliás puding
Elkészítés
  1. Először a bögresüti port keverd el a vízzel, majd rakd be mikróba 2-3 percre. Ha kész, hagyd kihűlni és szeleteld fel kockákra.
  2. A tojásokat válaszd ketté. A sárgájákkal keverd el a fahéjat, gyömbért, citromhéjat, eritritet. A tejet rakd fel főni, majd ha már forr, öntsd bele a tojássárgás masszát és főzd össze picit.
  3. A tojásfehérjéket, verd kemény habbá, kis eritrittel. A darált diót egy serpenyőben picit pirítsd le.
  4. Jöhet az összeállítás: Egy jénaiba öntsd a tojássárgás masszát, majd rakd bele a bögresüti kockákat, a diót. diókrémet. Jól forgasd át. Ezután keverd bele óvatosan a felvert tojáshabot is. 180 fokos sütőben, kb 20 perc alatt készre sül. Ha kész, hagyd picit hűlni és cukormentes házi lekvárral vagy cukormentes vanília pudinggal tálalhatod.

Hogyan lehetsz gyönyörű, fitnesz anyuka a gyermekeid mellett? Töltsd le INGYEN a felkészítő terved!