Aranygaluskához nagyon hasonló ez a diós – lekváros gubafelfújt, ami igazából egy maradékmentő kaja, húsvét után megmaradt száraz kalácsból.
Anyukám mindig elkészítette az ünnepek után, így kárban sem megy a finom kalács, valamint tényleg egy új ízletesebb, finomabb desszertté alakul át.
Mivel gyerekkoromban is nagy rajongója voltam ennek a receptnek, most elkészítettem végre. egy sokkal diétásabb változatát!
Azért is hamis gubafelfújt, mert kalács helyett, bögre sütiből készítettem el.
50% OFF (minden 2.)! Bármilyen terméket bármivel összekombinálhatsz + vidd el az AJÁNDÉK Peak Minta-PAKKOD 3180 Ft értékben!
Ebből az isteni finom bögre sütiből úgy lesz kész tésztád hogy:
- vízzel elkevered a port
- berakod 2-3 percre a mikróba és kész is!
Várj míg picit, hűl és már vághatod is kis kockákra a tésztát! (Ugyan így, tökéletes diétás mákos gubát is tudsz készíteni belőle 😉
- pihe-puha tészta lesz belőle
- nagyon illatos a diós barackos íz , illetve a karamellás íz miatt,
- plusz kollagénnel turbózva,
- se fehér lisztet, se cukrot nem tartalmazz!
Plusz extrázva, ez a diós bögre sütiporral, a cukormentes diókrém baromi jó párosítás, tehát ebbe a hamis gubafelfújtba is került ám pár kanállal 🙂 Azonnal diós süti csomagért kattints!
Ezzel a pakkal, pikk-pakk elkészítheted a diétás aranygaluskádat is, vagy pedig ezt a receptet is! 😉
Előkészítés | 15 perc |
Sütés/főzés | 20 perc |
Mennyiség |
adag
|
- 200 gramm Peak Fast Cake barackos-diós
- 200 ml víz
- 400 ml cukormentes növényi tej
- 3 db tojás ketté választva
- 120 gramm darált dió
- ízlés szerint Peak Sugarfree Walnut Cream cukormentes diókrém
- ízlés szerint eritirit
- 1 db (bio) citrom reszelt héja
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- 1 kávéskanál őrölt gyömbér
- 1 teáskanál vanília aroma
- ízlés szerint cukormentes barack lekvár vagy cukormentes vaníliás puding
Hozzávalók
A hamis gubához:
További hozzávalók:
Tetejére, vagy mellé:
|
- Először a bögresüti port keverd el a vízzel, majd rakd be mikróba 2-3 percre. Ha kész, hagyd kihűlni és szeleteld fel kockákra.
- A tojásokat válaszd ketté. A sárgájákkal keverd el a fahéjat, gyömbért, citromhéjat, eritritet. A tejet rakd fel főni, majd ha már forr, öntsd bele a tojássárgás masszát és főzd össze picit.
- A tojásfehérjéket, verd kemény habbá, kis eritrittel. A darált diót egy serpenyőben picit pirítsd le.
- Jöhet az összeállítás: Egy jénaiba öntsd a tojássárgás masszát, majd rakd bele a bögresüti kockákat, a diót. diókrémet. Jól forgasd át. Ezután keverd bele óvatosan a felvert tojáshabot is. 180 fokos sütőben, kb 20 perc alatt készre sül. Ha kész, hagyd picit hűlni és cukormentes házi lekvárral vagy cukormentes vanília pudinggal tálalhatod.