„Eredeti” muffint már évek óta nem ettünk – de hát kinek is hiányozna a cukros-lisztes-zsíros múlt, amikor itt vannak a fitt, túrós, fehérjés, kissé zabos, de annál gyümölcsösebb újonc muffin generációk? :))
Például Ők 🙂 Semmi cukor, semmi, liszt, semmi felesleges kalória! Naaaa, ki tér(t) át az új generációs fitt muffin vonalra?
A DIÉTA-titok még itt, hogy liszt helyett zablisztet, illetve plusz fehérjét, azaz Keep Calm kazeint használok MINDIG a receptekbe. Ez az EGYETLEN olyan fehérjepor, ami hasonlóan viselkedik, mint a liszt – azaz JÓ ÁLLAGOT ad és NEM SZÁRÍTJA ki a sütit. A Keep Calm-ba plusz rostok is vannak – emiatt TELÍT, és igazából szerintem ennek köszönhető a jó állag. (Más kazeinek nekem olyan “homokos” hatásúak voltak.)
30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!
Igen, ilyen tuti receptek vannak az INGYENES DIÉTÁS Szakácskönyvemben is – amit online AZONNAL elérhetsz! – VILLÁMGYORS és csak pár összetevős receptek – magas fehérje és rosttartalmú – szóval ÉHEZNI SEM FOGSZ!
IDE KATTINTVA tudod azonnal, és ingyenesen elkérni a könyvet!
Előkészítés | 10 perc |
Sütés/főzés | 20-25 perc |
Mennyiség |
darab
|
- 250 gramm zsírszegény túró
- 130 gramm (gluténmentes) zabpehelyliszt
- 40 gramm Peak Keep Calm Casein fehérjepor citromos sajttorta ízben
- 3 db tojás (L vagy XL) vagy 4 kisebb
- 100 gramm joghurt
- ízlés szerint édesítő
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 evőkanál citromlé (50%-os) vagy facsart citrom, de abból kevesebb
- 150-200 gramm szeder vagy áfonya
- PAM Canola kalóriamentes olajspray a forma kifújásához
Hozzávalók
|
- A szeder/áfonya kivételével keverd össze alaposan az összes hozzávalót - én egy késes botmixert használtam, az gondoskodott arról. hogy aztán itt tényleg mindenki vegyüljön mindenkivel.
- Utána hajigáld bele a szedret - ne tessék spórolni, ő adja a muffinok lelkét! Ahogy sül, olyan lesz, mintha kis lekvárcseppek lennének benne!
- Melegítsd elő a sütőt, addig töltsd szilikonos formákba a tésztát.
- Süsd 20-25 percig közepes fokozaton. (Ez nálam olyan 170-175 fok).
- Ha megszilárdult és vadul illatozik, biztos kész! Örvendünk, zárjuk le a sütőt, és hagyjuk benne picit hűlni-sülni. Ha kihűlt, csak akkor vedd ki a formákból! Igazából frissen is mennyei, de ha bírsz várni 1-2 órát...egy éjszakát (???)... akkor még durvább lesz az élmény! 🙂