Indul a hét! Nem is akárhogy!!! Pucérkodva! Megbotránkoztatóan diétás - és garantált ízorgazmust ígérő PUCÉR PROTEINES TÚRÓGOMBÓCOK érkeztek!!! Reméljük senki nem szégyenlős! :)
Indul a hét! Nem is akárhogy!!! Pucérkodva! Megbotránkoztatóan diétás - és garantált ízorgazmust ígérő PUCÉR PROTEINES TÚRÓGOMBÓCOK érkeztek!!! Reméljük senki nem szégyenlős! :)
-+=
Olvasási idő: 2perc
Bizony… semmi bunda, semmi felesleges kalória… Szégyentelenül csak túrós-zabos önmagukat adják… ⁉ Naaa… ki az aki nem szégyenlős és vágyik Őpucérságuk receptjére??
Nem feltétlenül 18 év feletti tartalommal rendelkezik a receptünk, sokkal inkább diétás, magas fehérje és rosttartalmú túrógombócok készítésével éljük ki az egészséges desszertek iránt táplált mérhetetlen vágyainkat! 🙂
Az adagból – ha nem ágyúgolyó méretekkel dolgozol – akkor körülbelül 10 közepes darab fog elkészülni. Alább láthatod, hogy milyen szuper tápértékű csapatot raktunk össze! Naaa, megéri pucérkodni? 🙂
30% OFF + Ingyenes Szállítás a Peak Télapótól! Most használd ki!
OFF:a recepthez sokféle fehérje por passzol… egy klasszikus vaníliával sem mehetsz félre… de aki szereti az üde szilvás-fahéjas ízt, azoknak mindenképp a Slim Secret szilvásgombóc fehérjéjét ajánlom! Kicsit ódzkodtam tőle, de szerencsére roppant kellemesen csalódtam 🙂 Nem tolakodik sem a szilva, sem a fahéj… ellenben az összhatás nagyon kellemes, frissítő – vízzel is! De ha gourmet vagy, akkor joghurtba/túróba kikeverve a legfinomabb nyári desszert!!!
Tápanyagadatok
Pucér túrógombócok
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 65Ebből zsírsavak (kcal) 9
% DV (napi érték)*
Összes zsír 1,7g2%
Szénhidrát 3,8g1%
Fehérje 8,6g16%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).
A túrót összekeverjük a zabpehellyel, a fehérjével az egész tojásokkal (TIPP: ha van rá lehetőség, akkor könnyedebb gombócokat kapunk, ha a tojásfehérjéket felverjük habbá, és csak a legvégén adjuk a masszához), a fahéjjal, végül az édesítőszerrel.
Hagyjuk pihenni fél órát legalább!
Vizes kézzel gombócokat formázunk, forrásban lévő sós vízben kifőzzük.
Figyeljünk a vízre, hogy ne zubogjon, nehogy szétessenek a gombócok tőle, viszont amikor beletesszük őket, akkor a víz lehűlhet, így tartsuk szemmel, hogy forrásban legyen. Amikor feljönnek a gombócok a víz tetejére, akkor még kb. 4-5 percet kell főzni.
Na, és most jön a csel! A gombócaink most nem a morzsás panírba menekülnek, hanem a sütő melegében kapnak helyet - vagyis inkább egy finom, kérgesebb bundát. (TIPP: előtte egy kis eritrites fahéjat szórhatsz rájuk!)
Szóval akár sima sütőpapíron, tűzálló tálon vagy akár szilikonos muffin formába úri mód befészkelve tedd a gombócokat a sütőbe, és süsd meg őket kb. 170 fokon egy 10 percig. Vigyázz, nem kell túlsütni!
A végén természetesen a hagyományokhoz visszakanyarodva ők is megérdemlik az öntetet - de mivel fitt vonalon vagyunk, így zsíros tejföl barátunkat kizárva - inkább egy szilvás-fahéjas fehérjével kikevert joghurtos szósszal öntjük nyakon 🙂
A Peak főszerkesztője vagyok, mellette pszichológia szakon végeztem, és sportedzőként is évekig tevékenykedtem. Régebben versenyszerűen sportoltam (küzdősportok), így a rendszeres sport, a minőségi étkezés, az erősítés és a tápkiegek az életem részévé váltak.