Zabpehelyből és korpából sokféle fehérjés-gyümölcsös kását szoktam készíteni, van, amikor teszek hozzá plusz extrákat is. Olykor pudingot vagy épp kesuvajat, mogyivajat, illetve csak simán kakaóport. Természetesen Dietellával, azaz a Peak cukormentes csokis mogyorókrémével is ki kellett próbálnom. Íme, az eredmény:
Hozzávalók:
- 40 g zabpehely és zabkorpa keveréke
- 1 adag fehérjepor – jó a sűrű állagú, akár protein puding
- 1 ek. Dietella + 1 kevés a tetejére
- díszítésnek gyümölcsök, natúr gabonapelyhek
Elkészítés:
A zabot öntsd fel kb. 2x-es mennyiségű vízzel, majd mikrózd 2 percig. Akkor lesz jó a kásád, ha már beszívta az összes vizet. Keverj hozzá bármilyen ízlés szerinti proteinport.
A legjobb, ha protein pudingot teszel bele, vagy valamilyen sűrű állagú fehérjét, mint a Yummy Protein vagy a Micellar Casein, mert így sokkal nagyobb adag és krémesebb kásád lesz.
Keverj bele egy kanál Dietellát – hogy mekkora kanállal, azt rád bízom – majd a tetejét díszítsd gyümölcsökkel, müzlivel, magvakkal és pár csepp olvasztott Dietellával.
Melegen is finom, de ha hűtőbe teszed éjszakára, akkor egy finom reggeli fog várni.